Kirkkohallituksen yt-neuvottelut alkoivat tiistaina

10.12.2021 11:07

Kirkkohallitus on aloittanut tällä viikolla neuvottelut enintään 20 henkilön irtisanomiseksi tuotannollis–taloudellisista syistä. JUKOn kirkon sektorin neuvottelupäällikkö Anne Mikkola painottaa, että vaihtoehtoja mahdollisille henkilöstövähennyksille on nyt haettava aktiivisesti.

Kirkkohallitus on aloittanut tällä viikolla neuvottelut enintään 20 henkilön irtisanomiseksi tuotannollis–taloudellisista syistä.

Se on ilmoittanut, että noin 225:tä työntekijää koskevilla yhteistoiminta- eli kirkon yhteistoimintasopimuksen mukaan tuta-neuvotteluilla tavoitellaan yhteensä 966 000 euron kustannussäästöjä vuosina 2023–2024.

Nyt käytävät neuvottelut eivät koske kirkon palvelukeskusta.

JUKOn kirkon sektorin neuvottelupäällikkö Anne Mikkola painottaa, että vaihtoehtoja mahdollisille henkilöstövähennyksille on nyt haettava aktiivisesti.

- JUKOn ja kirkon sektorin liittojen taustaryhmä toimii yhteistyössä jukolaisten luottamusmiesten kanssa ja pyrimme kaikin tavoin tukemaan raskaassa tilanteessa.

Kirkon yhteistoimintasopimuksen mukaisesti tuta-neuvottelut käy yhteistyötoimikunta, vaikka tuta-menettelyssä on kyse erillisestä prosessista. Jukolaisia yhteistyötoimikunnassa edustaa JUKOn pääluottamusmies Ilkka Sipiläinen. Neuvottelujen on arvioitu jatkuvan pitkälle kevääseen.

Kirkkohallitus kertoi marraskuussa, että se tulee tarkastelemaan yt-neuvotteluissa myös mahdollisuutta yhdistää toimintoja, työnjakoa, muutoksia organisaation rakenteessa ja näiden mahdollista vaikutusta vastuualueiden muutoksiin.

Kirkkohallitus aloittaa yt-neuvottelut – JUKO perustaa luottamusmiesten tueksi taustaryhmän | 24.11.2021