Pitääkö työajattoman viranhaltijan tai työntekijän vapaapäivät sijoittaa peräkkäin? Mikä on suorituslisä?

27.10.2022 10:19

Kirkon sektorin neuvottelupäällikkö Anne Mikkola JUKOsta kertoo, että määräykset työajattomien vapaa-ajasta täsmentyivät keväällä sovitussa virka- ja työehtosopimuksessa ja ohjeistuksen on tarkoitus tukea paikallista vapaa-aikasuunnittelua.

Kirkon pääsopijaosapuolet valmistelivat kesäkuussa yhteisen ohjeistuksen hengellisen työn työajattomien viranhaltijoiden ja työntekijöiden vapaa-ajan järjestämisestä.

Kirkon sektorin neuvottelupäällikkö Anne Mikkola JUKOsta kertoo, että määräykset työajattomien vapaa-ajasta täsmentyivät keväällä sovitussa Kirkon yleisessä virka- ja työehtosopimuksessa ja ohjeiden on tarkoitus tukea paikallista vapaa-aikasuunnittelua.

- Luottamusmiesten kannatta tutustua ohjeisiin viimeistään nyt ja olla aktiivisia, jos paikallinen tilanne ei vastaa ohjeistusta.

JUKO, Kirkon alat, Kirkon alan unioni ja Kirkon työmarkkinalaitos päivittivät kesän alussa myös suorituslisän käytöstä ja soveltamisesta vuonna 2018 annetun ohjeen.

- Paikallinen järjestelmä on syytä arvioida säännöllisesti ja tarvittaessa muuttaa sopimalla toimivammaksi, Mikkola muistuttaa.

Tutustu ohjeisiin Kirkon työmarkkinalaitoksen kotisivuilla

Kirkon pääsopijaosapuolten yhteinen ohjeistus hengellisen työ työajattomien viranhaltijoiden ja työntekijöiden vapaa-ajan järjestämisestä | 15.6.2022

Kirkon pääsopijaosapuolten yhteinen ohjeistus hengellisen työn työajattomien viranhaltijoiden ja työntekijöiden vapaa-ajan järjestämisestä | 15.6.2022

JUKOn kotisivuilta löydät viimeisimmän kirkon virka- ja työehtosopimuksen

Täältä löydät Kirkon yleisen virka- ja työehtosopimuksen | JUKO kirkko

Kirkon palkansaajille uusi virka- ja työehtosopimus – palkankorotus kaikille | 11.3.2022