18.3.2022
Neuvottelut yliopistojen noin 34 000 palkansaajan työehdoista jatkuivat 18. maaliskuuta.
Tänään sopimusosapuolet keskustelivat palkkausjärjestelmän kehittämisestä sekä määräaikaisten työsuhteiden suhteellisen osuuden vähentämisestä.
JUKOn tavoitteena on palkkauksen ja palkkausjärjestelmien kehittäminen pidempiaikaisella palkkaohjelmalla, pullonkaulojen korjaaminen ja tasa-arvon edistäminen.
- Haluamme vahvistaa yliopistojen kilpailukykyä työpaikkoina ja hyvän työelämän edelläkävijöinä poikkeusolojen jälkeisessä uudistuneessa työelämässä, JUKOn yliopistosektorin neuvottelupäällikkö Katja Aho painottaa.
- Opetus- ja tutkimushenkilöstöstä yli 70 prosenttia on määräaikaisissa työsuhteissa. Keinoja tilanteen korjaamiseksi tulee löytää myös työehtosopimuspöydässä
Neuvottelut jatkuvat 21. maaliskuuta.
Neuvottelut luupissa kaikilla kanavillamme!
Kerromme sopimusneuvotteluista kotisivullamme www.juko.fi. Seuraa meitä ja keskustelua Facebookissa ja Twitterissä @JUKOry aihetunnisteilla #neuvotellen2022 #yliopisto #meolemmeyliopisto. Erityisesti nuorille suunnattu neuvottelusisältö Instagramissa @juko_ry.
JUKOn ja yliopistosektorin liittojen Työehtosoppa-sivusto avaa yliopistolaisille työehtosopimuksen merkityksen ja sisällön: www.tyoehtosoppa.fi.
Yliopisto-faktat
Sopimukset | Yliopistojen yleinen työehtosopimus ja Harjoittelukoulujen työehtosopimus
Neuvottelijat | neuvottelupäällikkö Katja Aho (JUKO), toiminnanjohtaja Tarja Niemelä (Professoriliitto), erityisasiantuntija Hanna Tanskanen (OAJ) sekä neuvottelupäällikkö Petri Toiviainen (Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut) ja edunvalvontajohtaja Mia Weckman (Tieteentekijöiden liitto)
Pääsopijat | JUKO, Ammattiliitto Pro, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ja Sivistystyönantaja Sivista
Yliopistojen yleinen työehtosopimus koskee noin 34 000:ta palkansaajaa.
Miksi työehtosopimusneuvottelut?