Akava kannattaa koronapassin määräaikaista laajentamista työpaikoille

11.11.2021 12:32

"Korona on luokiteltu yleisvaaralliseksi tartuntataudiksi. Olemme tilanteessa, jossa rokotuskattavuus, päivittäisten tartuntojen määrä ja terveydenhuollon kuormitus edellyttävät toimia", sanoo Akavan työmarkkinajohtaja Katarina Murto.

Akava painottaa, että koronapassin käytön laajentaminen kaikille työpaikoille määräajaksi on perusteltua ja tarkoituksenmukaista, kun otetaan huomioon koronatilanne ja rokotuskattavuus.

- Mielestämme nyt on aika korostaa vastuullisuutta sekä yhteiskunnan etua ja toimivuutta. Akava kannattaa koronapassin käytön laajentamista kaikille työpaikoille määräaikaisesti. On tärkeää, että voimme pitää yhteiskunnan toiminnassa ja ihmiset voivat tehdä työtään turvallisesti, sanoo Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder.

Akava pitää tärkeänä, että passin käyttöönotto valmistellaan kolmikantaisesti yhdessä työmarkkinakeskusjärjestöjen kanssa.

Työmarkkinajohtaja Katarina Murto huomauttaa, että terveydenhuolto toimii koronan takia tällä hetkellä kantokykynsä rajoilla.

- Hoitojonot ja hoitovelka uhkaavat kasvaa entisestään. Korona on luokiteltu yleisvaaralliseksi tartuntataudiksi. Olemme tilanteessa, jossa rokotuskattavuus, päivittäisten tartuntojen määrä ja terveydenhuollon kuormitus edellyttävät toimia, joilla varmistetaan terveysturvallisuus ja yhteiskunnan toiminta.