Lapin yliopiston yt-neuvottelut puhuttavat - JUKO, JUKO-liitot ja Pro järjestävät yhteisen tilaisuuden ensi viikon tiistaina

26.2.2020 11:53

"Keskustelemme yhteistoimintamenettelystä, muutosturvasta ja vastaamme kysymyksiin", JUKOn yliopistosektorin neuvottelupäällikö Katja Aho.

Lapin yliopisto käy historiansa ensimmäisiä yt-neuvotteluja.

JUKO ja sen jäsenyhdistykset järjestävät Ammattiliitto Pron kanssa keskustelutilaisuuden Lapin yliopiston yt-neuvotteluista tiistaina 3. maaliskuuta kello 13–16. Kaikille avoin tilaisuus pidetään yliopiston päärakennuksen luentosali kahdessa.

- Keskustelemme yhteistoimintamenettelystä, muutosturvasta ja vastaamme kysymyksiin, JUKOn yliopistosektorin neuvottelupäällikö Katja Aho kertoo.

Aikaa tapaamiselle on varattu runsaasti: puolitoistatuntisen yleisesittelyn jälkeen on mahdollista jutella myös JUKOn asiantuntijan ja Lapin yliopistossa akavalaisia ammattiliittoja edustavan jukolaisen pääluottamusmiehen Jarmo Kiurun kanssa.

JUKOsta paikalla on neuvottelupäällikkö Markku Kojo ja Prosta sopimusasiantuntija Satu Henttonen.

Seuraavan yt-tapaamisen JUKO järjestää Lapin yliopistossa tiistaina 7. huhtikuuta.

"Suhteessa henkilöstömäärään suuri vähennys"

Toiminnanjohtaja Maria Löfgren JUKOsta huomauttaa, että yliopiston tavoittelema 40 henkilön vähennys on suhteessa suuri henkilöstömäärään. Tällä hetkellä Lapin yliopisto työllistää noin 600 ihmistä.

- Tilanne on historiallinen, Lapin yliopistossa ei ole käyty ennen henkilöstön vähentämiseen johtavia yt-neuvotteluja. Odotamme, että henkilöstön ääntä ja ehdotuksia kuullaan neuvotteluissa ja että luottamusmiehillä on käytössään kaikki tarvittava tieto. Teemme kaikkemme ja pyrimme löytämään osaltamme vaihtoehtoja, jotta yliopistoväki saa pitää työpaikkansa, Löfgren toteaa.

Neuvottelujen ajaksi JUKO on perustanut akavalaisten liittojen kanssa taustaryhmän luottamusmiesten tueksi.

Lapin yliopiston yt-ilmoitus varjostaa myös perjantaina 7. helmikuuta alkaneita yliopistojen työehtosopimusneuvotteluja.

JUKO-liitot tekevät yhteistyötä

Tietoa yt-neuvotteluista tällä hetkellä suomeksi ja englanniksi Lapin tieteentekijöiden verkkosivuilta Lapin yliopiston yt-neuvottelut

Uutisia Lapin yliopiston yt-neuvotteluista

Lapin yliopisto aloittaa yt-neuvottelut – tavoitteena 2,5 miljoonan euron vähennys henkilöstökuluissa vuodessa HS 10.2.2020

Lapin yliopisto ilmoitti yt-neuvotteluista – opettajat marssivat ulos IS 10.2.2020

Pohjois-Suomen tv-uutiset YLE 10.2.2020

Lapin yliopisto aloittaa yt-neuvottelut YLE nettiuutinen 10.2.2020

Yliopiston henkilöstö marssi ulos Lapin Kansa 10.2.2020

Lapin yliopiston henkilöstö marssi ulos maanantaina, yliopisto tavoittelee 40 henkilön vähennyksiä Demokraatti 10.2.2020

Lapin yliopiston yt-ilmoitus yllätti – ”Suhteessa suuri vähennystavoite” JUKO 10.2.2020