Tampereen yliopiston marraskuussa erimielisinä päättyneet yt-neuvottelut poikivat jatkokeskustelun irtisanottavien todellisesta määrästä

13.12.2021 07:41

Pääluottamusmiehet pyysivät joulukuun alussa neuvottelua varmistaakseen, että työnantajan toimenpiteet eivät kohdistu useampaan kuin 215 työntekijään. Työsuhteensa lopettaville kyselytunti 16. ja 20. joulukuuta. Valmennusta työnhakuun 20. joulukuuta.

Tampereen yliopistossa on syntynyt yt-neuvottelujen jälkilöylyinä kiista irtisanottavien lopullisesta määrästä.

Marraskuussa päättyneissä yt-neuvottelussa yliopisto ilmoitti, että ”irtisanottavien lukumäärään vaikuttavat vähentävästi 26. marraskuuta mennessä neuvottelujen piiriin kuuluneen henkilöstön eläkkeelle siirtymisestä tai muista syistä johtuvat irtisanoutumiset”.

Irtisanoutuneita oli lopulta 39, mutta yliopisto kutsui irtisanottavaksi 215 työntekijää, mikä on sama määrä kuin alun perin ilmoitettu henkilötyövuosien vähennystavoite.

Pääluottamusmiehet pyysivätkin joulukuun alussa asiasta neuvottelua varmistaakseen, että työnantajan toimenpiteet eivät kohdistu useampaan kuin 215 työntekijään. Yliopiston kutsu neuvotteluihin kävi kuitenkin vasta torstaina 9. joulukuuta, jolloin suuri osa irtisanottavista oli jo saanut ilmoituksen irtisanomisesta.

- Julkisuuteen ilmoitetut luvut peittävät irtisanottavien kokonaismäärän keskittymällä siihen, että irtisanottavista 81:lle tarjotaan uutta, eri tehtävää. Uuden tehtävän tarjoaminen ei poista tosiasiaa, että 215 irtisanotaan 39 jo irtisanoutuneen lisäksi.

- Nykyiset työt loppuvat yhteensä 254 henkilöltä, mikä on enemmän kuin alkuperäisessä neuvottelualoitteessa ilmoitettu henkilötyövuosien vähennystarve, pääluottamusmiehet huomauttavat.

JUKOa ja sen akavalaisia jäsenliittoja Tampereen yliopistossa edustavat pääluottamusmiehet Sinikka Torkkola, Matti Aarnio ja Jarkko Valjakka.

Kysy pääluottamusmieheltä

Tampereen yliopiston henkilöstöä edustavat jukolaiset, prolaiset ja JHL:läiset pääluottamusmiehet järjestävät kyselytunnin työsuhteensa lopettaville työntekijöille 16. ja 20. joulukuuta kello 8–9.

Tilaisuuteen voivat ilmoittautua sekä irtisanotut että työsuhteen päättämispaketin vastaanottaneet. llmoittatumalla tästä saat sähköpostiisi osallistumislinkin.

Liittojen työnhakuvalmennus

Ammattiliitot järjestävät työnhakukoulutuksen 20. joulukuuta kello 12–14. Tilaisuudessa käydään läpi, miten syntyy hyvä CV ja työhakemus, miten keskittyä työnhakuun ja mitä työnhaun onnistumiseksi voi tehdä.

Tilaisuus järjestetään Teamsissä ja se on tarkoitettu vain ammattiliittojen jäsenille. Osallistu tästä.

JUKO uutinen 17.11.2021 | Tampereen yliopiston yt-neuvottelut päättyivät erimielisinä – yhteinen jäsentilaisuus tänään keskiviikkona kello 15