Myös TTL:n työehtosopimuksesta neuvotellaan tänään torstaina

31.3.2022 11:18

Työterveyslaitoksen työehtosopimus päättyy maaliskuun loppuun. Jos neuvottelutulosta ei synny ennen tätä, sopimuksettomaan tilaan laitoksen henkilöstö siirtyy perjantaina 1. huhtikuuta.

Työterveyslaitoksen noin 500 työntekijän työehtosopimuksesta on neuvoteltu tiiviisti myös tällä viikolla, kun nykyinen sopimus päättyy tänään torstaina.

Jos neuvottelutulosta ei saavuteta ennen huomista, sopimuksettomaan tilaan Työterveyslaitoksen henkilöstö siirtyy huomenna perjantaina 1. huhtikuuta.

Sopimuksettomassa tilassa työpaikalla sovelletaan vanhan työehtosopimuksen määräyksiä, kunnes uusi sopimus tulee voimaan. Tätä kutsutaan jälkivaikutukseksi.

Sopimuksettomassa tilassa ei ole työrauhavelvollisuutta, jolloin erilaiset palkansaajien painostustoimet ovat mahdollisia, jos neuvotteluissa ei päästä yhteisymmärrykseen.

Neuvottelut Työterveyslaitoksen työehtosopimuksesta alkoivat 15. helmikuuta.

Kerromme sopimusneuvotteluista kotisivullamme. Seuraa meitä Facebookissa ja Twitterissä @JUKOry aihetunnisteilla #neuvotellen2022 #TTL. Erityisesti nuorille suunnattu neuvottelusisältö Instagramissa @juko_ry.

Työterveyslaitos-faktat

Sopimus | Työterveyslaitosta koskeva työehtosopimus

Neuvottelijat | neuvottelupäällikkö Minna Holm (JUKO) ja JUKOn pääluottamusmies Teppo Valtonen

Pääsopijat | JUKO, Ammattiliitto Jyty, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL, Sote ry (Super, Tehy) ja Työterveyslaitos ja työnantajajärjestö Hyvinvointiala HALI

Talokohtainen työehtosopimus koskee noin 500:aa Työterveyslaitoksen (TTL) työntekijää.

Miksi työehtosopimusneuvottelut?

Palkansaajien järjestöt ja työnantajajärjestö neuvottelevat työehtosopimukseen useita työelämän määräyksiä, joita ei ole laissa.

Neuvotteluissa sovitaan muun muassa palkankorotuksista, työajoista ja epämukavan työajan korvauksista, vuosilomista ja muista palvelussuhteen ehdoista.

Työehtosopimukseen sisältyy laadullisia ja rahassa määriteltyjä etuuksia. Neuvottelut etenevät tavallisesti niin, että ensin käsitellään laadulliset tavoitteet ja niiden mahdolliset kustannusvaikutukset, vasta lopuksi osana kokonaisuutta sovitaan palkoista.

Työterveyslaitoksen sopimusneuvottelut alkoivat tiistaina | 15.2.2022