Avainta-aloille perjantaina näkemys neuvotteluratkaisusta – neuvottelutulokseen pyritään ensi viikolla

15.5.2020 19:56

"Tavoitteena on, että Avaintan sopimusaloilla on neuvottelutulos ensi viikon tiistaina, JUKOn neuvottelupäällikkö Minna Holm.

Neuvottelut Avainta-alan työehtosopimuksista jatkuivat perjantaina 15. toukokuuta.

Avaintes-allekirjoittajajärjestöt (JUKO, OAJ, KTN, Jyty ja JHL) saavuttivat Avainta ry:n kanssa yhteisen näkemyksen neuvotteluratkaisusta.

- Tavoitteena on, että Avaintan sopimusaloilla on neuvottelutulos ensi viikon tiistaina, kertoo JUKOn neuvottelupäällikkö Minna Holm.

JUKOa neuvotteluissa edustaa neuvottelupäällikkö Minna Holm. Opetusalan ammattijärjestö OAJ ja Tekniikka ja Terveys KTN (ml. Insinööriliitto) toimivat itsenäisinä allekirjoittajajärjestöinä. OAJ:n neuvottelija on Kristiina Johansson ja KTN:n Tomas Wass.

Palkansaajien tavoitteista neuvottelevat Avainta-pöydässä myös JHL ja Jyty. Työnantajia edustaa yksityisen alan Avaintyönantajat AVAINTA.


JUKO neuvottelee

JUKO edustaa työehtosopimuksillaan noin 200 000:ta korkeakoulutettua. Sovimme työsuhteiden ehdoista kunnissa, valtiolla, yliopistoissa, kirkossa ja Avainta-aloilla. Sovimme työehtosopimukset myös Kansallisgalleriassa ja Työterveyslaitoksella.

Toistaiseksi sopimukset on saatu yliopistoille, valtiolle ja Kansallisgalleriaan. Neuvottelut jatkuvat Avainta-aloilla ja Työterveyslaitoksella.

Kunta-alan vapaaehtoisessa työehtoneuvottelujen sovittelussa Tehy ja Super hylkäsivät ratkaisuehdotuksen vapunaattona. JUKO ja muut työmarkkinaosapuolet olivat valmiita hyväksymään ratkaisun.

Kirkon sopimusneuvottelujen sovittelu jatkuu.

Kerromme neuvottelujen etenemisestä neuvottelutiedotteessa. Seuraa myös www.juko.fi, JUKO-Facebookia ja Twitteriä @JUKOry aihetunnisteilla #neuvotellen2020 #sopien2020.