Avainta-neuvottelut jatkuivat keskiviikkona

16.2.2022 15:46

JUKO pitää tärkeänä, että varallaolomääräyksiä muokattaisiin vastamaan nykyistä mobiilimpaa työelämää.

Neuvottelut Avainta-alan työehtosopimuksista jatkuivat 16. helmikuuta.

JUKOn neuvottelupäällikkö Minna Holm kertoo, että tänään neuvottelupöydässä olivat työaikakysymykset ja palkkausjärjestelmä.

- Työaikojen osalta käsittelimme muun muassa varallaoloa. JUKO pitää tärkeänä, että varallaolomääräyksiä muokattaisiin vastamaan nykyistä mobiilimpaa työelämää.

- Palkkausjärjestelmän uudistamistarpeissa työnantajan ja työntekijöiden näkemykset ovat valitettavan kaukana toisistaan.

Työntekijöiden tavoitteena on lisätä palkkatietämystä ja henkilöstön edustajan oikeuksia tiedonsaantiin.

Neuvottelut jatkuvat 17. helmikuuta.

Avainta-alojen työehtosopimusneuvottelut (AVAINTES) alkoivat sopimuksen irtisanomisella 12. tammikuuta. Sopimus on irtisanottu päättymään 28. helmikuuta.

Kerromme sopimusneuvotteluista kotisivullamme. Seuraa meitä Facebookissa ja Twitterissä @JUKOry aihetunnisteilla #neuvotellen2022 #avaintes. Erityisesti nuorille suunnattu neuvottelusisältö Instagramissa @juko_ry.

Avainta-faktat

Sopimus | AVAINTES

Neuvottelija | neuvottelupäällikkö Minna Holm (JUKO)

Pääsopijat | JUKO, JUKOn jäsenliitot Opetusalan ammattijärjestö OAJ sekä Tekniikka ja Terveys KTN itsenäisinä allekirjoittajajärjestöinä, Ammattiliitto Jyty, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ja Avaintyönantajat AVAINTA

AVAINTES koskee noin 45 000:ta palkansaajaa.

Miksi työehtosopimusneuvottelut?

  • Palkansaajien järjestöt ja työnantajajärjestö neuvottelevat työehtosopimuksiin useita työelämän määräyksiä, joita ei ole laissa. Neuvotteluissa sovitaan muun muassa palkankorotuksista sekä työaika- ja lomamääräyksistä.
  • Sopimukset määrittelevät vähimmäistason, jota paremmista ehdoista voi sopia paikallisella, tarkentavalla sopimuksella.
  • Työehtosopimuksiin sisältyy laadullisia ja rahassa määriteltyjä etuuksia. Neuvottelut etenevät tavallisesti niin, että ensin käsitellään laadulliset tavoitteet ja niiden mahdolliset kustannusvaikutukset, vasta lopuksi osana kokonaisuutta sovitaan palkoista.

Avainta-neuvottelut jatkuivat keskiviikkona | 3.2.2022