Avainta-neuvottelut jatkuivat perjantaina

4.2.2022 15:12

JUKOlle on tärkeää, että etätyöhön suhtaudutaan työajan osalta kuten muuhun työntekoon. Tämä koskee esimerkiksi ylityökäytäntöjä.

Avainta-alojen työehtosopimusneuvottelut jatkuivat työaikatavoitteilla 4. helmikuuta.

Palkansaajien tavoitteista pöydällä olivat muun muassa työajaksi laskettavan ajan määrittely, etätyöhön ja matkustamiseen käytetty aika sekä hälytysrahaan ja varallaolokorvaukseen liittyvät ehdot.

JUKOlle on tärkeää, että etätyöhön suhtaudutaan työajan osalta kuten muuhun työntekoon. Tämä koskee esimerkiksi ylityökäytäntöjä.

JUKOn neuvottelupäällikkö Minna Holm kertoo, että lisäksi keskusteltiin työvuorosuunnittelusta ja epämukavan työajan korvauksista.

Neuvottelut jatkuvat keskiviikkona 9. helmikuuta.

Avainta-alojen työehtosopimusneuvottelut (AVAINTES) alkoivat sopimuksen irtisanomisella 12. tammikuuta. Sopimus on irtisanottu päättymään 28. helmikuuta.

Kerromme sopimusneuvotteluista kotisivullamme. Seuraa meitä Facebookissa ja Twitterissä @JUKOry aihetunnisteilla #neuvotellen2022 #avaintes. Erityisesti nuorille suunnattu neuvottelusisältö Instagramissa @juko_ry.

Avainta-faktat

Sopimus | AVAINTES

Neuvottelija | neuvottelupäällikkö Minna Holm (JUKO)

Pääsopijat | JUKO, JUKOn jäsenliitot Opetusalan ammattijärjestö OAJ sekä Tekniikka ja Terveys KTN itsenäisinä allekirjoittajajärjestöinä, Ammattiliitto Jyty, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ja Avaintyönantajat AVAINTA

AVAINTES koskee noin 45 000:ta palkansaajaa.

Miksi työehtosopimusneuvottelut?

  • Palkansaajien järjestöt ja työnantajajärjestö neuvottelevat työehtosopimuksiin useita työelämän määräyksiä, joita ei ole laissa. Neuvotteluissa sovitaan muun muassa palkankorotuksista sekä työaika- ja lomamääräyksistä.
  • Sopimukset määrittelevät vähimmäistason, jota paremmista ehdoista voi sopia paikallisella, tarkentavalla sopimuksella.
  • Työehtosopimuksiin sisältyy laadullisia ja rahassa määriteltyjä etuuksia. Neuvottelut etenevät tavallisesti niin, että ensin käsitellään laadulliset tavoitteet ja niiden mahdolliset kustannusvaikutukset, vasta lopuksi osana kokonaisuutta sovitaan palkoista.

Edellinen uutinen | Avainta-neuvottelut jatkuivat keskiviikkona 3.2.2022