Avainta-neuvottelut jatkuivat torstaina

24.2.2022 15:57

"Koska työnantajalla ei ollut tekstiesityksiä työaikakeskusteluun, keskityimme tänään muun muassa perhevapaauudistuksen sopimusteksteihin edellyttämiin stilistisiin muutoksiin", JUKOn neuvottelupäällikkö Minna Holm kertoo.

Neuvottelut Avainta-alan työehtosopimuksesta jatkuivat 24. helmikuuta.

- Koska työnantajalla ei ollut tekstiesityksiä työaikakeskusteluun, keskityimme tänään muun muassa perhevapaauudistuksen sopimusteksteihin edellyttämiin stilistisiin muutoksiin, JUKOn neuvottelupäällikkö Minna Holm kertoo.

- Uudistuksen sisällöstä tai vaikutuksesta työehtosopimuksen kirjauksiin emme keskustelleet vielä.

Neuvottelut jatkuvat 26. helmikuuta.

Avainta-alojen työehtosopimusneuvottelut (AVAINTES) alkoivat sopimuksen irtisanomisella 12. tammikuuta. Sopimus on irtisanottu päättymään 28. helmikuuta.

Neuvottelut luupissa kaikilla kanavillamme

Kerromme sopimusneuvotteluista kotisivullamme. Seuraa meitä Facebookissa ja Twitterissä @JUKOry aihetunnisteilla #neuvotellen2022 #avaintes. Erityisesti nuorille suunnattu neuvottelusisältö Instagramissa @juko_ry.

Avainta-faktat

Sopimus | AVAINTES

Neuvottelija | neuvottelupäällikkö Minna Holm (JUKO)

Pääsopijat | JUKO, JUKOn jäsenliitot Opetusalan ammattijärjestö OAJ sekä Tekniikka ja Terveys KTN itsenäisinä allekirjoittajajärjestöinä, Ammattiliitto Jyty, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ja Avaintyönantajat AVAINTA

AVAINTES koskee noin 45 000:ta palkansaajaa.

Miksi työehtosopimusneuvottelut?

  • Palkansaajien järjestöt ja työnantajajärjestö neuvottelevat työehtosopimuksiin useita työelämän määräyksiä, joita ei ole laissa. Neuvotteluissa sovitaan muun muassa palkankorotuksista sekä työaika- ja lomamääräyksistä.
  • Sopimukset määrittelevät vähimmäistason, jota paremmista ehdoista voi sopia paikallisella, tarkentavalla sopimuksella.
  • Työehtosopimuksiin sisältyy laadullisia ja rahassa määriteltyjä etuuksia. Neuvottelut etenevät tavallisesti niin, että ensin käsitellään laadulliset tavoitteet ja niiden mahdolliset kustannusvaikutukset, vasta lopuksi osana kokonaisuutta sovitaan palkoista.

Avainta-neuvottelut jatkuivat torstaina | 17.2.2022