JUKOn valtio- ja yliopistosektoreille uudet neuvottelupäälliköt

29.8.2019 08:58

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO on nimittänyt valtiosektorin neuvottelupäälliköksi OTK Markku Kojon ja yliopistosektorin neuvottelupäälliköksi OTK Katja Ahon. Molemmat ovat työskennelleet JUKOssa jo pitkään, Kojo neuvottelupäällikkönä yliopistosektorilla ja Aho asiantuntijana valtiosektorilla. He aloittavat tehtävässään 1.9.2019.

”Saimme hyvät ja kokeneet neuvottelupäälliköt töihin tärkeään aikaan. JUKOn kaikki sektorit valmistautuvat parhaillaan vuoden 2020 työehtosopimusneuvotteluihin”, kertoo JUKOn toiminnanjohtaja Maria Löfgren.

”Markku Kojon laaja ja syvällinen työmarkkinakokemus on vertaansa vailla. Valtion virkamiehet ja työntekijät saavat nyt neuvottelupöytiin uuden luottopelaajan. Katja Ahon työkokemus työnantajapuolelta ja yksityiseltä sektorilta on valttikortti neuvotteluissa. Sopiminen on aina helpompaa, kun ymmärtää myös vastapuolen tavoitteiden taustat”, Maria Löfgren sanoo.

Neuvottelupäällikön päätehtäviä on vastata sektorinsa työehtosopimusten neuvottelutoiminnasta sekä neuvoa ja kouluttaa siellä toimivia JUKOn luottamusmiehiä. JUKOn eri sektoreiden neuvottelijat ovat vahva tiimi, jossa korostuu myös yhteistyö yli rajojen.

”Me neuvottelijat teemme tiivistä yhteistyötä keskenämme. Muutosvaiheessa yhteistyö edellisen ja tulevan sektorin toimijoiden kesken on myös välttämätöntä, jotta voimme varmistaa toiminnan häiriöttömän sujumisen”, Markku Kojo sanoo.

”Olemme vahva tiimi, jossa kaikki tukevat toisiaan”, Katja Aho kertoo.

Valtiosektorilla työskentelee noin 40 000 JUKOn liittoihin kuuluvaa asiantuntijaa, ja siellä on noin 550 jukolaista luottamusmiestä. Yliopistosektorilla työskentelee puolestaan noin 17 000 JUKOn liittoihin kuuluvaa asiantuntijaa, ja siellä on noin 230 jukolaista luottamusmiestä.

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKOn edustamiin 36 liittoon kuuluu kaikkiaan noin 200 000 julkisen sektorin asiantuntijaa ja esimiestä. Liittojen jäsenistöstä työskentelee kunnissa 65 %, valtiolla 20 %, yliopistoissa 9 %, seurakunnissa 3 % ja yksityissektorilla 3 %. Neuvottelujärjestö on mukana sopimuksissa, jotka koskevat kaikkiaan lähes 600 000:ta suomalaista palkansaajaa.

Lue myös haastattelut:

Lisätiedot:

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO www.juko.fi

toiminnanjohtaja Maria Löfgren
p. 040 568 2798, Enable JavaScript to view., Twitter: @marialofg

valtiosektorin neuvottelupäällikkö Markku Kojo
p. 0400 419 784, Enable JavaScript to view.

yliopistosektorin neuvottelupäällikkö Katja Aho
p. 050 592 1646, Enable JavaScript to view., Twitter: @aho_katja