Valtiolla osapuolet esittelivät palkkatavoitteensa tänään

12.12.2022 17:34

Osapuolet esittelivät neuvottelutavoitteensa. Valtion työmarkkinalaitos omansa, valtion pääsopijajärjestöt omat ja yhteiset tavoitteensa.

Valtion virka- ja työehtosopimusosapuolet ovat tavanneet tänään maanantaina ensimmäisessä varsinaisessa neuvottelussa ensi vuoden palkankorotuksista.

JUKOn valtiosektorin neuvottelupäällikkö ja va. toiminnanjohtaja Markku Kojo kertoo, että osapuolet esittelivät neuvottelutavoitteensa. Valtion työmarkkinalaitos omansa, valtion pääsopijajärjestöt omat ja yhteiset tavoitteensa.

Neuvottelut jatkuvat tiistaina 13. joulukuuta.

Kerromme neuvotteluista viikoittain Neuvottelu-uutiset kirjeessä ja kotisivullamme. Seuraa meitä ja keskustelua myös Facebookissa ja Twitterissä @JUKOry.

Valtiofaktat

Sopimus | Valtion yleinen virka- ja työehtosopimus

Neuvottelijat | neuvottelupäällikkö ja va. toiminnanjohtaja Markku Kojo (JUKO) ja JUKOn valtion neuvottelukunnan puheenjohtaja Jonne Rinne (SPJL)

Pääsopijat | JUKO, Ammattiliitto Pro, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ja Valtion työmarkkinalaitos

Valtion yleinen virka- ja työehtosopimus koskee noin 78 000:ta palkansaajaa.

Mikä JUKO?

  • Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO edustaa virka- ja työehtosopimuksillaan 200 000:ta akavalaista.
  • Sovimme virka- ja työsuhteiden ehdoista kunnissa, hyvinvointialueilla, valtiolla, yliopistoissa, evankelis-luterilaisessa kirkossa sekä Avainta-aloilla, Kansallisgalleriassa ja Työterveyslaitoksella.
  • Olemme yhdistysten yhdistys: JUKOlla on 11 jäsenyhdistystä, joihin kuuluu 35 jäsenliittoa.

Lue lisää