Valtiosektori käsitteli yksityiskohtaisesti tavoitteita

3.2.2022 17:11

Palkansaajien tavoitteista käsiteltiin työaikakysymyksiä. Työnantajan tavoitteista olivat esillä muun muassa matkakustannusten korvaamiseen liittyvät tavoitteet

Valtion neuvotteluissa käytiin läpi yksityiskohtaisesti sekä työnantajan että palkansaajapuolen tavoitteita torstaina 3. helmikuuta.

- Palkansaajien tavoitteista käsittelimme työaikakysymyksiä. Työnantajan tavoitteista olivat esillä muun muassa matkakustannusten korvaamiseen liittyvät tavoitteet, kertoo JUKOn neuvottelupäällikkö Markku Kojo.

Lisäksi neuvotteluissa keskusteltiin sopimuskauden pituudesta ja palkkaratkaisun rakenteesta.

Markku Kojo sanoo, että neuvotteluja on käyty avoimessa neuvotteluilmapiirissä.

Neuvotteluja jatketaan ensi viikolla 7. helmikuuta.

Kerromme sopimusneuvotteluista kotisivullamme www.juko.fi. Seuraa meitä ja keskustelua myös Facebookissa ja Twitterissä @JUKOry aihetunnisteilla #neuvotellen2022 #valtio. Opiskelijoille ja nuorille erityisesti suunnattu neuvottelusisältö Instagramissa @juko_ry.

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO edustaa virka- ja työehtosopimuksillaan 200 000:ta akavalaista. JUKO sopii työsuhteiden ehdoista kunnissa, valtiolla, yliopistoissa, kirkossa ja Avainta-aloilla sekä Kansallisgalleriassa ja Työterveyslaitoksella.

Valtiosektorin neuvottelutapaaminen peruttu | 31.1.2022

Valtio-faktat

Sopimus | Valtion yleinen virka- ja työehtosopimus

Neuvottelijat | neuvottelupäällikkö Markku Kojo (JUKO) ja JUKOn valtion neuvottelukunnan puheenjohtaja Jonne Rinne (SPJL)

Pääsopijat | JUKO, Ammattiliitto Pro, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ja Valtion työmarkkinalaitos

Valtion yleinen virka- ja työehtosopimus koskee noin 78 000:ta palkansaajaa.