Kuntien kannattaa ottaa nuoria kesäharjoittelijoiksi

17.1.2020 14:56

Onnistunut kokemus kesätöistä parantaa työnantajakuvaa ja parhaimmillaan innostaa nuoria opiskelemaan aloille, jotka työllistävät kuntatöihin.

Kunta-alan järjestöt suosittelevat kunnille, että ne tarjoaisivat myös ensi kesänä koululaisille mahdollisuuden kesäharjoitteluun.

Vuodesta 1992 lähtien toteutettu Tutustu työelämään ja tienaa -ohjelma on tarkoitettu peruskoululaisille ja kymppiluokkalaisille, lukiolaisille sekä ammatilliseen koulutukseen valmentavaan opetukseen osallistuville nuorille.

Ohjelman kautta koululaiset saavat kokemuksia työelämästä.

KT Kuntatyönantajat ja kunta-alan pääsopijajärjestöt eli Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO, Julkisen alan unioni JAU sekä Kunta-alan koulutettu hoitohenkilöstö KOHO suosittelevat kunnille, että ne antaisivat myös kesällä 2020 koululaisille mahdollisuuden tutustua kunta-alan töihin ja kuntiin työpaikkoina.

Kunta-alan tutustu työelämään ja tienaa- mallista tarkemmin https://www.kt.fi/henkilostojohtaminen/suositukset/koululaisten-kesaharjoitteluohjema

Kesäharjoitteluohjelmalla ei ole tarkoitus korvata normaalia kesätyötä. Suositus on, että hyvissä ajoin ennen harjoittelun toteuttamista työnantajat käyvät henkilöstön edustajien ja työsuojeluvaltuutettujen kanssa läpi ohjelman erityisluonteen.