Avaintes-neuvottelut jatkuivat torstaina

20.1.2022 15:52

Neuvottelupöydässä muun muassa palkkausjärjestelmä ja työajan kehittäminen.

JUKOn neuvottelupäällikkö Minna Holm kertoo, että tänään osapuolet keskustelivat palkkausjärjestelmän kehittämistarpeista.

- Työnantajan ja palkansaajajärjestöjen näkemykset ovat tässä varsin kaukana toisistaan.

Myös työaika-asioista käytiin lyhyt lähetekeskustelu.

Palkkauksen osalta neuvottelut jatkuvat pienryhmässä 24. tammikuuta. Varsinaiset neuvottelutavoitteet on määrä vaihtaa 2. helmikuuta.

Avainta-alojen työehtosopimusneuvottelut (AVAINTES) alkoivat sopimuksen irtisanomisella 12. tammikuuta. Sopimus on irtisanottu päättymään 28. helmikuuta.

Kerromme AVAINTES-sopimusneuvotteluista kotisivullamme. Seuraa meitä myös Facebookissa ja Twitterissä @JUKOry aihetunnisteilla #neuvotellen2022 #avaintes.

Avainta-faktat

Sopimus | AVAINTES

Neuvottelija | neuvottelupäällikkö Minna Holm (JUKO)

Pääsopijat | JUKO, JUKOn jäsenliitot Opetusalan ammattijärjestö OAJ sekä Tekniikka ja Terveys KTN itsenäisinä allekirjoittajajärjestöinä, Ammattiliitto Jyty, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ja Avaintyönantajat AVAINTA

AVAINTES koskee noin 45 000:ta palkansaajaa.

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO edustaa virka- ja työehtosopimuksillaan 200 000:ta akavalaista. JUKO sopii työsuhteiden ehdoista kunnissa, valtiolla, yliopistoissa, kirkossa ja Avainta-aloilla sekä Kansallisgalleriassa ja Työterveyslaitoksella.

JUKO | Avainta-alat avasi sopimusneuvottelunsa | 12.1.2022