Jaksotyöaika ja paikallinen sopiminen keskustelussa SOTE-neuvotteluissa

24.2.2022 18:30

SOTE-sopimuksen osapuolet jatkoivat keskustelua työaikakysymyksistä. Nyt torstain tapaamisessa olivat esillä erityisesti jaksotyöaikaan liittyvät asiat.

JUKOn neuvottelupäällikkö Jouni Vattulainen kertoo, että myös työaikatyöryhmä jatkaa jaksotyöaika-asioiden käsittelyä.

- Tänään neuvotteluissa keskustelimme myös paikallisesta sopimisesta.

Seuraavaksi SOTE-ryhmä kokoontuu yhteen sunnuntaina 27. helmikuuta, jolloin järjestyksessä on kahdeksas tapaaminen.

SOTE-sopimuksen pääsopijapuoliin kuuluvat Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKOn lisäksi Sote (Super, Tehy, SPAL), Julkisen alan unioni JAU (JHL, Jyty) sekä Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT.

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO edustaa virka- ja työehtosopimuksillaan 200 000:ta akavalaista. JUKO sopii työsuhteiden ehdoista kunnissa, valtiolla, yliopistoissa, kirkossa ja Avainta-aloilla sekä Kansallisgalleriassa ja Työterveyslaitoksella.

Kerromme SOTE-sopimusneuvotteluista kotisivullamme sekä Facebookissa ja Twitterissä @JUKOry aihetunnisteilla #neuvotellen2022 #sote. Erityisesti opiskelijoille ja nuorille suunnattu neuvottelusisältö Instagramissa: @juko_ry.

JUKO | SOTE-neuvottelun osapuolet jatkoivat keskustelua joustavasta ruokailusta | 21.2.2022

SOTE-faktat

Sopimus | Sosiaali- ja terveydenhuollon työ- ja virkaehtosopimus SOTE-sopimus

Neuvottelijat | neuvottelupäällikkö Jouni Vattulainen (JUKO), neuvottelujohtaja Tuomas Hyytinen (Talentia) ja neuvottelupäällikkö Harri Liikkanen (Suomen Terveydenhoitajaliitto).

Pääsopijat | JUKO, Sote (Super, Tehy, SPAL), Julkisen alan unioni JAU (JHL, Jyty) ja Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT.

SOTE-sopimus koskee kaikkiaan lähes 180 000:ta palkansaajaa.