JUKO jätti Avaintan työehtosopimuksen irtisanomisilmoituksen

10.2.2020 15:10

Palkansaajien esittämät tavoitteet ovat toistaiseksi melko kaukana työnantajan esittämistä muutostarpeista.

JUKO jätti Avaintan työehtosopimuksen irtisanomisilmoituksen maanantaina 10. helmikuuta. Neuvotteluissa osapuolet kävivät suullisesti läpi myös keskeisiä tavoitteitaan.

Työantaja esitti tavoitteitaan liittyen muun muassa paikalliseen sopimiseen, palkkausjärjestelmään, määräyksiin sairauspoissaoloista ja tapaan jakaa palkankorotukset.

Palkansaajien esittämät tavoitteet ovat toistaiseksi melko kaukana työnantajan esittämistä muutostarpeista.

- Yhteisesti todettiin, että uuden työaikalain aiheuttamat muutokset, kuten viittaukset pykäliin, päivitetään nykyiseen työehtosopimukseen siten, että muutosten osalta varsinaisia neuvotteluja jatketaan teknisten tarkistusten jälkeen, kertoo JUKOn neuvottelupäällikkö Minna Holm.

Työnantajajärjestö Avainta ja palkansaajajärjestöt ovat tehneet syksyllä yhteisen ohjeistuksen muutoskohdista, joita ne täydentävät työehtosopimukseen tehtävillä kirjauksilla.

Neuvottelut jatkuvat 25. helmikuuta.

Avainta-alojen sopimusneuvotteluihin osallistuu palkansaajista muun muassa JUKO, työnantajia edustaa Avaintyönantajat Avainta.

JUKO edustaa työehtosopimuksillaan noin 200 000:ta korkeakoulutettua. Sovimme työsuhteiden ehdoista kunnissa, valtiolla, yliopistoissa, kirkossa ja Avainta-aloilla. Sovimme työehtosopimukset myös Kansallisgalleriassa ja Työterveyslaitoksella.

Tiedotamme neuvotteluista neuvottelutiedotteella. Seuraa lisäksi www.juko.fi, JUKO-Facebookia ja Twitteriä @JUKOry aihetunnisteilla #neuvotellen2020 #sopien2020.

Lue myös edellinen Avainta-neuvottelutiedote
Avaintes avasi kevään sopimusneuvottelunsaKaikki JUKOn virka- ja työehtosopimukset päättyvät 31. maaliskuuta.