JUKO tavoittelee yliopistoille vastuullista sopimusta

18.3.2020 16:20

"Yliopistot ovat kiinni vain fyysisesti. Opetus pyörii täysillä etänä. Henkilöstö on kantanut hienosti vastuunsa. Uskon, että myös neuvottelupöydässä kaikkien osapuolten tavoitteena on vastuullinen ja oikeudenmukainen sopimus", toteaa JUKOn neuvottelupäällikkö Katja Aho. Yliopistoneuvotteluissa tiivistetään tahtia.

Yliopistojen työehtosopimusneuvottelut jatkuivat torstaina. Koronavirustilanteen vuoksi neuvotteluissa tiivistetään tahtia.

"Yliopistot ovat kiinni vain fyysisesti. Opetus pyörii täysillä etänä. Henkilöstö on kantanut hienosti vastuunsa. Uskon, että myös neuvottelupöydässä kaikkien osapuolten tavoitteena on vastuullinen ja oikeudenmukainen sopimus", toteaa JUKOn neuvottelupäällikkö Katja Aho.

JUKOn yliopistosektorilla neuvottelevat Ahon lisäksi toiminnanjohtaja Tarja Niemelä (Professoriliitto), yliopistoasiamies Hanna Tanskanen (OAJ), neuvottelupäällikkö Petri Toiviainen (Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut) ja edunvalvontajohtaja Mia Weckman (Tieteentekijöiden liitto).

Yliopiston sopimusneuvotteluihin osallistuvat JUKO, Ammattiliitto PRO, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ja Sivistystyönantajat. Kaikki sopimukset yliopistolla päättyvät 31. maaliskuuta.