Kansallisgallerialle on syntynyt neuvottelutulos

28.3.2020 08:36

Ateneumin, Kiasman ja Sinebrychoffin taidemuseon työehdoista löytyi yhteinen näkemys perjantai-iltana. Sopimusneuvottelujen rinnalla Kansallisgalleriassa on käyty 280:tä työntekijää koskevia yt-neuvotteluja, joiden on määrä kestää vuoden 2020 loppuun.

Kansallisgallerian työehtoneuvotteluissa saavutettiin neuvottelutulos perjantaina illalla.

Sopimuksen sisällöstä kerrotaan, kun kaikkien neuvotteluosapuolten hallinnot ovat hyväksyneet sen. Akavalaisten liittojen jäseniä neuvotteluissa edusti JUKOn neuvottelupäällikkö Katja Aho.

Aho kertoo, että neuvottelut käytiin nopeutetussa aikataulussa koronan suljettua museoiden ovet.

Samaan aikaan sopimusneuvottelujen kanssa Kansallisgalleriassa on käyty sen 280:tä työntekijää koskevia yt-neuvotteluja, joiden on määrä kestää vuoden 2020 loppuun.

Kansallisgallerian sopimuksesta neuvottelevat JUKO, Ammattillitto Pro, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ja Sivistystyönantajien Sivista.

JUKO edustaa virka- ja työehtosopimuksillaan noin 200 000:ta korkeakoulutettua. Neuvottelut työehtosopimuksista jatkuvat kunnissa, valtiolla, kirkossa ja Avainta-aloilla. Myös Työterveyslaitoksella käydään parhaillaan työehtoneuvotteluja.

JUKOn kaikki virka- ja työehtosopimukset päättyvät 31. maaliskuuta.

Tähän mennessä neuvottelutulos on saavutettu yliopistosektorilla, jonka uuden työehtosopimuksen JUKOn hallitus hyväksyi perjantaina.

@JUKOry twiittaa kevään työmarkkinaneuvotteluista aihetunnisteilla #neuvotellen2020 #sopien2020.

Kansallisgalleria

Kansallisgalleria, aiemmin valtion taidemuseo, on kolmen Helsingissä toimivan taidemuseon kokonaisuus. Siihen kuuluvat Ateneumin taidemuseo, Nykytaiteen museo Kiasma ja Sinebrychoffin taidemuseo.