Kansallisgallerian sopimusneuvottelut jatkuivat keskiviikkona

4.3.2020 11:37

”Pidämme tärkeänä, että paikasta riippumattomalle työlle saadaan 2020-lukua vastaavat pelisäännöt”, JUKOn neuvottelupäällikkö Katja Aho.

Kansallisgallerian sopimusneuvottelut jatkuivat keskiviikkona. Tapaamisessa käsiteltiin työaikaan ja matkustamiseen liittyviä kysymyksiä.

JUKO pitää tärkeänä, että paikasta riippumattomalle työlle saadaan 2020-lukua vastaavat pelisäännöt.

- Myös palkansaajien yhteiset tavoitteet lähtevät siitä, että työntekijän matkustaessa säännöllisen työajan ulkopuolella, matka-aika korvataan joko rahana tai vapaana, JUKOn neuvottelupäällikkö Katja Aho kertoo.

Neuvottelut jatkuvat 12. maaliskuuta.

JUKOn neuvottelijat Kansallisgalleriassa ovat neuvottelupäällikkö Katja Aho (JUKO), työmarkkinalakimies Kari Eskola (Akavan Erityisalat) ja pääluottamusmies Maria Saarikoski.

Kansallisgalleria henkilöstöä työehtosopimusneuvotteluissa edustavat Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO, Ammattiliitto PRO ja Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL. Työnantajia edustaa Sivistystyönantajat.

Lue myös Palkansaajat jättivät tavoitteensa Kansallisgallerian sopimusneuvotteluissa tiistaina

***

JUKO edustaa työehtosopimuksillaan noin 200 000:ta korkeakoulutettua. Sovimme työsuhteiden ehdoista kunnissa, valtiolla, yliopistoissa, kirkossa ja AVAINTA-aloilla. Sovimme työehtosopimukset myös Kansallisgalleriassa ja Työterveyslaitoksella.

Kaikki JUKOn virka- ja työehtosopimukset päättyvät 31. maaliskuuta.

Tiedotamme neuvotteluista neuvottelutiedotteella. Seuraa lisäksi www.juko.fi, JUKO-Facebookia ja Twitteriä @JUKOry aihetunnisteilla #neuvotellen2020 #sopien2020.

***