Kirkon neuvotteluissa edelleen kaikki auki

28.2.2022 12:26

"Merkittävää etenemistä ei tapahtunut", sanoo JUKOn neuvottelupäällikkö Anne Mikkola.

Kirkon sektorin neuvottelijat kokoontuivat jälleen 28. helmikuuta aamulla. Osapuolet keskustelivat sopimuskauden pituudesta. Tämän jälkeen olivat vuorossa perhevapaauudistukseen liittyvät tavoitteet.

Merkittävää etenemistä ei tapahtunut, sanoo JUKOn neuvottelupäällikkö Anne Mikkola.

- Kaikki on edelleen auki.

Neuvottelut jatkuvat tiistaiaamuna 1. maaliskuuta.

Sopimus päättyy

Kirkon virka- ja työehtosopimuksen voimassaoloaika päättyy 28. helmikuuta. Sopimus koskee noin 20 000:ta palkansaajaa. JUKOn lisäksi neuvottelupöydässä ovat Kirkon alan unioni (JHL, Jyty) ja Kirkon alat. Työnantajapuolella on Kirkon työmarkkinalaitos.

Seuraa somessa

Kerromme sopimusneuvotteluista kotisivullamme. Seuraa meitä ja keskustelua myös Facebookissa ja Twitterissä @JUKOry aihetunnisteilla #neuvotellen2022 #kirkko. Opiskelijoille ja nuorille erityisesti suunnattu neuvottelusisältö Instagramissa @juko_ry.

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO edustaa virka- ja työehtosopimuksillaan 200 000:ta akavalaista. JUKO sopii työsuhteiden ehdoista kunnissa, valtiolla, yliopistoissa, kirkossa ja Avainta-aloilla sekä Kansallisgalleriassa ja Työterveyslaitoksella.

Kirkko-faktat

Sopimus | Kirkon yleinen virka- ja työehtosopimus

Neuvottelijat | neuvottelupäällikkö Anne Mikkola (JUKO) ja JUKOn kirkon neuvottelukunnan puheenjohtaja Jussi Junni (AKI-liitot)

Pääsopijat | JUKO, Kirkon alan unioni (JHL, Jyty), Kirkon alat ja Kirkon työmarkkinalaitos

Kirkon yleinen virka- ja työehtosopimus koskee noin 20 000:ta palkansaajaa.

Edellinen tiedote | Luottamusmiehen asemasta keskusteltiin kirkon neuvotteluissa

Miksi virka- ja työehtosopimusneuvottelut?

Palkansaajien järjestöt ja työnantajajärjestö neuvottelevat virka- ja työehtosopimuksiin useita työelämän määräyksiä, joita ei ole laissa. Neuvotteluissa sovitaan muun muassa palkankorotuksista sekä työaika- ja lomamääräyksistä.

Sopimukset määrittelevät vähimmäistason, jota paremmista ehdoista voi sopia paikallisella, tarkentavalla sopimuksella.

Virka- ja työehtosopimuksiin sisältyy laadullisia ja rahassa määriteltyjä etuuksia. Neuvottelut etenevät tavallisesti niin, että ensin käsitellään laadulliset tavoitteet ja niiden mahdolliset kustannusvaikutukset, vasta lopuksi osana kokonaisuutta sovitaan palkoista.