Luottamusmiehen asemasta keskusteltiin kirkon neuvotteluissa

24.2.2022 15:23

JUKOn neuvottelupäällikkö Anne Mikkola kertoo, että luottamusmiesten määräyksissä päästiin hiukan eteenpäin. "On hienoa, kun Kirkon työmarkkinalaitos näkee, että osaava luottamusmies on myös työnantajan etu."

Kirkon neuvottelujen osapuolet keskittyivät luottamusmiessopimukseen liittyviin palkansaajien tavoitteisiin 24. helmikuuta.

JUKOn neuvottelupäällikkö Anne Mikkola kertoo, että luottamusmiesten määräyksissä päästiin hiukan eteenpäin.

- On hienoa, kun Kirkon työmarkkinalaitos näkee, että osaava luottamusmies on myös työnantajan etu.

Perjantaille sovittu neuvotteluaika peruttiin yhteisymmärryksessä. Viikonlopulle neuvotteluaikoja ei ole sovittu.

Neuvotteluja on tarkoitus jatkaa Kirkontalossa maanantaina 28. helmikuuta. Silloin myös päättyy Kirkon virka- ja työehtosopimuksen voimassaoloaika.

Kerromme sopimusneuvotteluista kotisivullamme. Seuraa meitä ja keskustelua myös Facebookissa ja Twitterissä @JUKOry aihetunnisteilla #neuvotellen2022 #kirkko. Opiskelijoille ja nuorille erityisesti suunnattu neuvottelusisältö Instagramissa @juko_ry.

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO edustaa virka- ja työehtosopimuksillaan 200 000:ta akavalaista. JUKO sopii työsuhteiden ehdoista kunnissa, valtiolla, yliopistoissa, kirkossa ja Avainta-aloilla sekä Kansallisgalleriassa ja Työterveyslaitoksella.

Kirkko-faktat

Sopimus | Kirkon yleinen virka- ja työehtosopimus

Neuvottelijat | neuvottelupäällikkö Anne Mikkola (JUKO) ja JUKOn kirkon neuvottelukunnan puheenjohtaja Jussi Junni (AKI-liitot)

Pääsopijat | JUKO, Kirkon alan unioni (JHL, Jyty), Kirkon alat ja Kirkon työmarkkinalaitos

Kirkon yleinen virka- ja työehtosopimus koskee noin 20 000:ta palkansaajaa.

Edellinen tiedote | Kirkon neuvottelut sujuivat hyvässä hengessä