Kirkon neuvotteluissa keskityttiin työaikakysymyksiin

6.3.2020 13:40

Kirkon sektorin neuvotteluja jatkettiin 6.3. työaikatavoitteiden käsittelyllä. Myös kiky-työajanpidennyksen kohtalo nostettiin pöydälle.

Maaliskuun 6. päivä käydyissä kirkon sektorin neuvotteluissa käsiteltiin työaikatavotteita ja muun muassa kiky-työajanpidennystä. Kiky-sopimus pidensi aikanaan myös työajattomien hengellisen työn viranhaltijoiden työaikaa. Tämä oli tuolloin JUKOlle erittäin kipeä ratkaisu ja nyt asiaan halutaan muutosta. - Kiky-työajanpidennyksen kompensoinnista on jo syntyneissä tes-ratkaisuissa monenlaisia malleja. Neuvotteluissa löydetään varmasti myös kirkon sektorille sopiva malli, uskoo JUKOn kirkon sektorin neuvottelupäällikkö Anne Kaitainen.

Neuvottelujen päätteeksi keskusteltiin myös koronavirukseen varautumisesta. Neuvottelut jatkuvat 13. maaliskuuta.

- - - -

Akavalainen, Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO edustaa neuvotteluissa sinua ja ammattiliittoasi ja neuvottelee työpaikallasi käytössä olevat työehtosopimukset. JUKO edustaa työehtosopimuksillaan noin 200 000:ta korkeakoulutettua. Sovimme työsuhteiden ehdoista kunnissa, valtiolla, yliopistoissa, kirkossa ja AVAINTA-aloilla. Sovimme työehtosopimukset myös Kansallisgalleriassa ja Työterveyslaitoksella.

Kirkon sopimusneuvotteluihin osallistuvat JUKO, Kirkon alan unioni, Kirkon alat ry ja Kirkon työmarkkinalaitos.

Tiedotamme neuvotteluista neuvottelutiedotteella. Seuraa lisäksi www.juko.fi, JUKO-Facebookia ja Twitteriä @JUKOry aihetunnisteilla #neuvotellen2020 #sopien2020.

Lue myös: https://www.juko.fi/ajankohtaista/yhteistoimintasopimukseen-ja-luottamusmiessopimukseen-liittyvat-asiat-esilla-kirkon-neuvotteluissa/