Kirkon sopimusneuvotteluissa avattiin yhteisiä tavoitteita

1.2.2022 18:39

Esillä olivat muun muassa parempi työaikasuunnittelu ja etätyön tukeminen sekä leirityötä koskevat määräykset ja arkipyhäpykälä.

Kirkon kolmas neuvottelutapaaminen pidettiin 1. helmikuuta. Palkansaajapuoli jatkoi pääsopijajärjestöjen (JUKO, Kirkon alan unioni, Kirkon alat) yhteisten tavoitteiden tarkempaa avaamista.

Esillä olivat muun muassa työaikasuojelun parantamiseen tähtäävät tavoitteet. Työaikasuojelu pitää sisällään esimerkiksi aiempaa paremman työaikasuunnittelun ja etätyön tukemisen. Palkansaajat tavoittelevat parannuksia myös leirityötä koskeviin määräyksiin sekä työajattomien hengellisen työn tekijöiden arkipyhäpykälään.

Lisäksi palkansaajat kävivät läpi perhevapaiden tasaisempaa jakautumista ja palkallista omaishoitovapaata koskevat tavoitteet.

Palkansaajien tavoitteena on luottamusmiessopimuksen muuttaminen niin, että luottamusmies voitaisiin valita myös pienimpiin työpaikkoihin. Tavoitteisiin kuuluvat myös muun muassa luottamusmieskorvauksia koskevien määräysten ja luottamusmiessuojan parantaminen.

Järjestöt esittivät tilastoryhmän koolle kutsumista perhevapaauudistukseen liittyvien mallien ja laskelmien käsittelemiseksi.

Seuraava neuvottelutapaaminen on 8. helmikuuta. Tätä ennen pyritään löytämään tilastoryhmän kokoontumisaika.

Kerromme sopimusneuvotteluista kotisivullamme www.juko.fi. Seuraa meitä ja keskustelua myös Facebookissa ja Twitterissä @JUKOry aihetunnisteilla #neuvotellen2022 #kirkko. Opiskelijoille ja nuorille erityisesti suunnattu neuvottelusisältö Instagramissa @juko_ry.

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO edustaa virka- ja työehtosopimuksillaan 200 000:ta akavalaista. JUKO sopii työsuhteiden ehdoista kunnissa, valtiolla, yliopistoissa, kirkossa ja Avainta-aloilla sekä Kansallisgalleriassa ja Työterveyslaitoksella.

Kirkon neuvottelupöydässä esillä palkkausjärjestelmän tavoitteita | 25.1.2022

Kirkko-faktat

Sopimus | Kirkon yleinen virka- ja työehtosopimus

Neuvottelijat | neuvottelupäällikkö Anne Mikkola (JUKO) ja JUKOn kirkon neuvottelukunnan puheenjohtaja Jussi Junni (AKI-liitot)

Pääsopijat | JUKO, Kirkon alan unioni (JHL, Jyty), Kirkon alat ja Kirkon työmarkkinalaitos

Kirkon yleinen virka- ja työehtosopimus koskee noin 20 000:ta palkansaajaa.