Kuntasektorilla keskeytyneet neuvottelut jatkuvat tänään tiistaina

24.3.2020 11:08

Kunta-alan noin 421 000 palkansaajasta lähes joka kolmas kuuluu akavalaiseen liittoon. "Suomessa on voimassa valmiuslaki. Tässä ennenkokemattomassa tilanteessa vastuulliset työmarkkinatoimijat neuvottelevat, jotta yhteiskunta pystyy keskittymään koronaepidemian hoitoon sekä yhtä lailla haasteelliseen epidemian jälkeiseen aikaan", JUKOn toiminnanjohtaja Maria Löfgren.

Kuntasektorilla viime torstaina keskeytyneet työehtoneuvottelut jatkuvat tänään tiistaina.

Kunta-alan noin 421 000 palkansaajasta lähes joka kolmas kuuluu akavalaiseen liittoon. Kuntasektorilla JUKO neuvottelee neljä sopimusta: kuntien yleisen sopimuksen sekä opettajien, lääkärien ja tekniikan sopimuksen.

- Suomessa on voimassa valmiuslaki. Tässä ennenkokemattomassa tilanteessa vastuulliset työmarkkinatoimijat neuvottelevat, jotta yhteiskunta pystyy keskittymään koronaepidemian hoitoon ja yhtä lailla haasteelliseen epidemian jälkeiseen aikaan, painottaa JUKOn toiminnanjohtaja Maria Löfgren.

Ennen keskeytystä kuntasektorin työehtosopimusneuvottelut olivat edenneet vaiheeseen, jossa käsittelyssä oli työnantajan esitys sopimukseksi.

Siinä kaikille kunta-alan palkansaajille oli tarjolla muun muassa yleisen linjan mukaiset palkankorotukset ja vuoden sopimus, palkkausjärjestelmän uudistaminen sopimuskauden aikana, kiky-tuntien poistuminen ja sote-henkilöstölle oma sopimus. Myös varhaiskasvatuksen opettajien siirto opettajien työehtosopimukseen oli etenemässä.

Kuntatyönantaja KT katkaisi neuvottelut Tehyn ja Superin palkankorotuesityksen jälkeen.

JUKO edustaa työehtosopimuksillaan noin 200 000:ta korkeakoulutettua. Sovimme työsuhteiden ehdoista kunnissa, valtiolla, yliopistoissa, kirkossa ja AVAINTA-aloilla. Sovimme työehtosopimukset myös Kansallisgalleriassa ja Työterveyslaitoksella. Kaikki JUKOn virka- ja työehtosopimukset päättyvät 31. maaliskuuta.

Tilannekuva - työmarkkinaneuvottelut nyt (20.3.)

Kuntasektorin neuvottelut keskeytyneet (19.3.)

Kunta-alan neuvottelut katkesivat – JUKO, JHL ja Jyty vaativat vastuunottoa (19.3.)