Kuntekon ensimmäinen kausi päättymässä – jatkorahoitushakemus uudelle kaudelle tehty

16.5.2019 15:11

Kunta-alan työelämän kehittämisohjelma Kunteko on KT Kuntatyönantajien ja kunta-alan pääsopijajärjestöjen JUKOn, KoHon ja Kunta-alan unionin yhteinen valtakunnallinen hanke. Sen ensimmäinen kausi päättyy tämän vuoden lopussa. Ohjelmaa on arvioitu ja tuloksia esitellään syksyn mittaan. Sparrausta ja sisäisten kehittäjien koulutuksia voi hakea edelleen. Kauden 2018-2020 jatkorahoitushakemus on tehty, ja tietoa rahoituksesta odotetaan marraskuun alkuun mennessä.

Vielä voi hakea ilmaista sparrausta!

Kuntekon kehuttua sparrausta on hakenut jo yli 80 kuntaorganisaatiota. Selvityksen mukaan sparraus on vaikuttanut myönteisesti kehittämistyön liikkeellelähtöön, jatkumiseen ja onnistumiseen. Sopimukset nykyisten sparraajien kanssa ovat voimassa vuoden 2017 loppuun. Hae sparrausta Kuntekon sivuilla.

Sisäisten kehittäjien koulutusta tarjolla

Vielä ehtii osallistua sisäisten kehittäjien koulutukseen! Kouluttajana toimii FCG. Koulutus toteutetaan organisaatiokohtaisena ja se kestää kaksi päivää. Yhteen koulutukseen mahtuu 20-50 osallistujaa. Koulutuksesta sovitaan ohjelmahenkilöstön kanssa. Viimeisimmäksi koulutukset on järjestetty Varkaudessa, Kaavisssa ja Kotkassa Etelä-Kymenlaakson ammattiopisto Ekamissa. Lisätietoa koulutuksesta täällä.  

Mikä muuttuu kaudella 2018-2020?

Kuntekon jatkokaudella osallistujina voivat olla myös tulevat maakuntaorganisaatiot ja niiden liikelaitokset ja yhtiöt. Tekojen Toria ja internetsivuja kehitetään edelleen. Palveluissa sparraus säilyy, samoin sisäisten kehittäjien valmennus. Verkosto-osiota on tuotteistettu ja kehitetty ja uusia verkostomalleja tullaan testaamaan. Erityistä huomiota kiinnitetään kehittämistarpeiden kartoittamiseen ja kehittämistoimenpiteiden jatkumon turvaamiseen. Myös aluetilaisuuksia tullaan järjestämään entistä enemmän.

Ohjelman jatkokauden rahoitushakemus on jätetty Hämeen ELY-keskukseen. Rahoitus varmistunee marraskuuhun mennessä. Kehittämispalvelut kilpailutetaan syksyllä 2017.