Menestyvän Suomen takana on toimiva julkinen sektori nyt ja tulevaisuudessa

3.5.2021 10:03

Lukusuositus: JUKOn toiminnanjohtaja Maria Löfgren muistuttaa Suomen Kuvalehden liitteenä ilmestyneessä Tulevaisuuden Suomessa kansalaisten tarpeesta keskustelulle siitä, millainen julkinen sektori on ja mitä sen tulisi olla. Jo nyt julkista sektoria vaivaa pula työvoimasta.

JUKOn toiminnanjohtaja Maria Löfgren ei innostu puheesta, jossa julkinen ja yksityinen sektori asetetaan toistuvasti vastakkain.

– Vastakkainasettelu yksityisen sektorin kanssa on turhaa. Julkinen sektori tuottaa yhtä lailla tulosta, mutta sen tärkeimmät mittarit ovat kansalaisten palveluiden taso ja hyvinvointi. Julkisen sektorin onnistumista mitataan myös, kun yritykset tarvitsevat toimintansa tueksi muun muassa sujuvia viranomaispalveluja.

Kuten yksityisellä puolella, myös julkisella sektorilla laatu ja kustannustehokkuus kulkevat käsi kädessä.

– Jos emme saa päteviä osaajia julkiselle sektorille, tulee palvelujen tuottaminen kalliimmaksi, koska puutteelliset resurssit johtavat huonoihin tuloksiin, joutokäyntiin ja korjaustarpeeseen.

Julkisen sektorin aloilla on jo nyt työvoimapulaa, erityisesti tiettyjen ammattilaisten osalta, kuten sote-aloilla, tilanne pahenee tulevina vuosina merkittävästi.

Lue koko juttu täältä | Menestyvän Suomen takana on toimiva julkinen sektori nyt ja tulevaisuudessa | GSD Nordic Artikkelit | Suomen Kuvalehden liitteenä julkaistu Tulevaisuuden Suomi 30.4.2021