Normaalipituinen sopimuskausi toisi vakautta seurakuntiin

30.3.2020 17:00

"Kirkon työmarkkinalaitoksen tarjoama pätkäsopimus ei miellytä palkansaajia", JUKOn neuvottelupäällikkö Anne Kaitainen.

Kirkon neuvottelut jatkuivat maanantaina 30. maaliskuuta.

Seurakuntatyönantajia edustava Kirkon työmarkkinalaitos toi virtuaaliseen neuvottelupöytään esityksen hyvin lyhyestä, vain seitsemän kuukauden pituisesta sopimuskaudesta.

Tarjous pätkäsopimuksesta ei ilahduttanut palkansaajajärjestöjä. JUKO ja muut kirkon palkansaajia edustavat pääsopijajärjestöt tavoittelevat jo aiemmin solmituissa työehtosopimuksissa sovittua ja muissa vielä auki olevissa tes-pöydissä keskusteluissa olevaa noin kahden vuoden sopimuskautta.

- Koronakriisi aiheuttaa luonnollisesti haasteita myös seurakunnille. Tässä tilanteessa normaalipituinen sopimuskausi luo tarvittavaa vakautta, toteaa JUKOn neuvottelupäällikkö Anne Kaitainen.

Kirkon virka- ja työehtosopimus on voimassa 31. maaliskuuta saakka. Keskiviikkona 1. huhtikuuta sopimusala siirtyy sopimuksettomaan tilaan. Sopimuksettomana aikana voimassa ovat vanhat työehdot.

Neuvottelut jatkuvat perjantaina 3. huhtikuuta.

Kirkon sopimusneuvotteluihin osallistuvat JUKO, Kirkon alan unioni, Kirkon alat ry ja Kirkon työmarkkinalaitos.

JUKO neuvottelee

Kaikki JUKOn virka- ja työehtosopimukset päättyvät 31. maaliskuuta. Toistaiseksi neuvottelutulos on saavuttettu Kansallisgallerialle ja perjantaina JUKOn hallitus hyväksyi yliopistojen uuden työehtosopimuksen.

JUKO edustaa työehtosopimuksillaan noin 200 000:ta korkeakoulutettua. Sovimme työsuhteiden ehdoista kunnissa, valtiolla, yliopistoissa, kirkossa ja AVAINTA-aloilla. Sovimme työehtosopimukset myös Kansallisgalleriassa ja Työterveyslaitoksella.

Tiedotamme neuvotteluista neuvottelutiedotteella. Seuraa lisäksi www.juko.fi, JUKO-Facebookia ja Twitteriä @JUKOry aihetunnisteilla #neuvotellen2020 #sopien2020.