Osapuolet kommentoivat tekstitavoitteita valtion pöydässä

18.2.2022 12:03

Valtion työmarkkinalaitos kommentoi palkansaajien tekstitavoitteita ja kuvasi omasta näkökulmastaan sitä, mitkä tai minkä tyyppiset asiat voisivat olla todennäköisemmin sopimuksen osia. Vastaavalla tavalla palkansaajat kommentoivat työnantajan listaa.

JUKOn neuvottelupäällikkö Markku Kojo kuvaa tänään käytyjä valtion neuvotteluja näin:

- Valtion työmarkkinalaitos kommentoi palkansaajien tekstitavoitteita ja kuvasi omasta näkökulmastaan sitä, mitkä tai minkä tyyppiset asiat voisivat olla todennäköisemmin sopimuksen osia.

Vastaavalla tavalla palkansaajat kommentoivat työnantajan listaa.

Ensi viikon ensimmäinen neuvottelu käydään maanantaina 21. helmikuuta.

Kerromme sopimusneuvotteluista kotisivullamme. Seuraa meitä ja keskustelua myös Facebookissa ja Twitterissä @JUKOry aihetunnisteilla #neuvotellen2022 #valtio. Opiskelijoille ja nuorille erityisesti suunnattu neuvottelusisältö Instagramissa @juko_ry.

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO edustaa virka- ja työehtosopimuksillaan 200 000:ta akavalaista. JUKO sopii työsuhteiden ehdoista kunnissa, valtiolla, yliopistoissa, kirkossa ja Avainta-aloilla sekä Kansallisgalleriassa ja Työterveyslaitoksella.

Valtio-faktat

Sopimus | Valtion yleinen virka- ja työehtosopimus

Neuvottelijat | neuvottelupäällikkö Markku Kojo (JUKO) ja JUKOn valtion neuvottelukunnan puheenjohtaja Jonne Rinne (SPJL)

Pääsopijat | JUKO, Ammattiliitto Pro, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ja Valtion työmarkkinalaitos

Valtion yleinen virka- ja työehtosopimus koskee noin 78 000:ta palkansaajaa.

Edellinen tiedote | Käsittelyssä perhevapaauudistuksen valmistelu valtion neuvotteluissa