Työaikakysymykset esillä yliopistoneuvotteluissa

12.3.2020 17:23

Yliopistoneuvotteluissa keskusteltiin torstaina työaikaan liittyvistä kysymyksistä. "Palkansaajapuolella ja Sivistystyönantajilla on hyvin erilainen näkemys kiky-tuntien poistamisesta", kuvaa JUKOn neuvottelupäällikkö Katja Aho. Neuvottelutapaamisen alussa oli luonnollisesti esillä myös ajankohtainen koronatilanne ja sen vaikutukset neuvottelutoimintaan.

Ajankohtainen tilanne liittyen koronavirukseen ja sen vaikutuksista neuvottelutoimintaan oli luonnollisesti esillä torstaina myös yliopistopöydässä.

Alkuperäisen teemoituksen mukaisesti neuvotteluissa puhuttiin työaikaan liittyvistä kysymyksistä. Neuvotteluosapuolet esittelivät näitä koskevia tavoitteitaan. Myös kikyn kohtalo oli esillä. Yliopistoissa kiky-tuntien tilanne vaikuttaa etenkin asiantuntijahenkilöstöön.

"Palkansaajapuolella ja Sivistystyönantajilla on hyvin erilainen näkemys kiky-tuntien poistamisesta", kuvaa JUKOn neuvottelupäällikkö Katja Aho.

Neuvotteluissa puhuttiin myös työhyvinvointityöryhmän työskentelyn päättymisestä.

"Valitettavasti työhyvinvointityöryhmä ei päässyt yhteisymmärrykseen suosituksista henkilöstön työhyvinvoinnin ja työssä jaksamisen edistämiseksi sekä työurien pidentämiseksi, näin ollen osapuolilla ei ollut edellytyksiä antaa yhteistä loppuraporttia", Aho toteaa.

Yliopistoneuvottelut jatkuvat 18. maaliskuuta.