Työterveyslaitoksen neuvotteluissa vaihdettiin kirjalliset tavoitteet

3.3.2020 09:31

Palkansaajat tavoittelevat muun muassa kiky-tuntien poistoa ja henkilöstön edustajien aseman parantamista. Pöydässä on myös ikääntyneiden läheisten hoitovapaa.

Neuvottelut Työterveyslaitoksen työehtosopimuksesta jatkuivat maanantaina kirjallisilla tavoitteilla.

Palkansaajat tavoittelevat muun muassa kiky-tuntien poistoa ja henkilöstön edustajien aseman parantamista. Palkansaajat ehdottavat myös myös keinoja kohentaa työssä jaksamista sekä työn ja perhe-elämän yhteensovittamista, kuten ikääntyneiden läheisten hoitovapaata.

- Työnantajan tavoitteet tuntuvat olevan tässä vaiheessa varsin kaukana meidän tavoitteistamme. Yhteisymmärystä löytynee tulevan sopimuskauden työryhmien osalta, arvioi JUKOn neuvottelupäällikkö Minna Holm.

Neuvottelut jatkuvat 12. maaliskuuta.

Talokohtainen työehtosopimuksen neuvottelevat Hyvinvointiala HALI, Työterveyslaitoksen johto, JUKO, Jyty, JHL ja TSN. JUKOa neuvottelupöydässä edustavat neuvottelupäällikkö Minna Holm ja Työterveyslaitoksen pääluottamusmies Teppo Valtonen.

Lue myös Työterveyslaitoksen sopimusneuvottelut alkoivat perjantaina

***

JUKO edustaa työehtosopimuksillaan noin 200 000:ta korkeakoulutettua. Sovimme työsuhteiden ehdoista kunnissa, valtiolla, yliopistoissa, kirkossa ja AVAINTA-aloilla. Sovimme työehtosopimukset myös Kansallisgalleriassa ja Työterveyslaitoksella.

Kaikki JUKOn virka- ja työehtosopimukset päättyvät 31. maaliskuuta.

Tiedotamme neuvotteluista neuvottelutiedotteella. Seuraa lisäksi www.juko.fi, JUKO-Facebookia ja Twitteriä @JUKOry aihetunnisteilla #neuvotellen2020 #sopien2020.

***