Työterveyslaitoksen neuvottelut jatkuivat – infotilaisuus jäsenistölle tänään maanantaina

4.4.2022 10:25

Työterveyslaitoksen noin 500 työntekijän työehtosopimuksesta neuvotteleminen jatkui varhain maanantaiaamuna 4. helmikuuta. Seuraava neuvottelupäivä on tämän viikon perjantaina.

Työterveyslaitoksen voimassa oleva työehtosopimus päättyi maaliskuun lopussa, ja henkilöstö siirtyi sopimuksettomaan tilaan 1. huhtikuuta.

JUKO, JHL, Jyty ja Sote ry järjestävät jäsenilleen neuvottelutilanteesta ja sopimuksettomasta tilasta Teams-tilaisuuden tänään maanantaina illalla.

Neuvottelut alkoivat helmikuussa

Sopimuksettomassa tilassa työpaikalla sovelletaan vanhan työehtosopimuksen määräyksiä, kunnes uusi sopimus tulee voimaan. Tätä kutsutaan jälkivaikutukseksi.

Sopimuksettomassa tilassa ei ole työrauhavelvollisuutta, jolloin erilaiset palkansaajien painostustoimet ovat mahdollisia, jos neuvotteluissa ei päästä yhteisymmärrykseen.

Neuvottelut Työterveyslaitoksella alkoivat 15. helmikuuta.

#neuvotellen2022 #TTL sosiaalisessa mediassa

Kerromme sopimusneuvotteluista kotisivullamme. Seuraa meitä Facebookissa ja Twitterissä @JUKOry aihetunnisteilla #neuvotellen2022 #TTL. Erityisesti nuorille suunnattu neuvottelusisältö Instagramissa @juko_ry.

JUKO | Työterveyslaitoksen sopimusneuvotteluissa ei vielä tulosta – neuvottelut jatkuvat maanantaina | 1.4.2022

Työterveyslaitos-faktat

Sopimus | Työterveyslaitosta koskeva työehtosopimus

Neuvottelijat | neuvottelupäällikkö Minna Holm (JUKO) ja JUKOn pääluottamusmies Teppo Valtonen

Pääsopijat | JUKO, Ammattiliitto Jyty, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL, Sote ry (Super, Tehy) ja Työterveyslaitos ja työnantajajärjestö Hyvinvointiala HALI

Talokohtainen työehtosopimus koskee noin 500:aa Työterveyslaitoksen (TTL) työntekijää.

Miksi työehtosopimusneuvottelut?

Palkansaajien järjestöt ja työnantajajärjestö neuvottelevat työehtosopimukseen useita työelämän määräyksiä, joita ei ole laissa.

Neuvotteluissa sovitaan muun muassa palkankorotuksista, työajoista ja epämukavan työajan korvauksista, vuosilomista ja muista palvelussuhteen ehdoista.

Työehtosopimukseen sisältyy laadullisia ja rahassa määriteltyjä etuuksia. Neuvottelut etenevät tavallisesti niin, että ensin käsitellään laadulliset tavoitteet ja niiden mahdolliset kustannusvaikutukset, vasta lopuksi osana kokonaisuutta sovitaan palkoista.