Valtion neuvottelupöydässä palkansaajien tavoitteet

7.2.2022 17:20

Osapuolet keskustelivat sopimuskauden pituudesta, palkankorotusten tasosta ja palkkaratkaisun rakenteesta. Neuvotteluryhmä seuraa kaikkien syntyvien sopimusten korotustasoa, mutta yksityiskohtaisia ehdotuksia ei kumpikaan puoli tehnyt.

Valtion neuvotteluissa osapuolet jatkoivat palkansaajapuolen tavoitteiden läpikäyntiä 7. helmikuuta. Varsinaista etenemistä ei tapahtunut, vaan edelleen jatkuu tulevan sopimuksen tekstimuutosten haarukointi. JUKOn neuvottelupäällikkö Markku Kojon mukaan tämä on varsin tavallista neuvotteluprosessin tässä vaiheessa.

Tänään ei käsitelty työnantajapuolen tavoitteita.

Osapuolet keskustelivat lisäksi sopimuskauden pituudesta, palkankorotusten tasosta ja palkkaratkaisun rakenteesta. Neuvotteluryhmä seuraa kaikkien syntyvien sopimusten korotustasoa, mutta yksityiskohtaisia ehdotuksia ei kumpikaan puoli tehnyt.

Neuvotteluja jatketaan ensi viikolla 14. helmikuuta.

Kerromme sopimusneuvotteluista kotisivullamme www.juko.fi. Seuraa meitä ja keskustelua myös Facebookissa ja Twitterissä @JUKOry aihetunnisteilla #neuvotellen2022 #valtio. Opiskelijoille ja nuorille erityisesti suunnattu neuvottelusisältö Instagramissa @juko_ry.

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO edustaa virka- ja työehtosopimuksillaan 200 000:ta akavalaista. JUKO sopii työsuhteiden ehdoista kunnissa, valtiolla, yliopistoissa, kirkossa ja Avainta-aloilla sekä Kansallisgalleriassa ja Työterveyslaitoksella.

Valtiosektori käsitteli yksityiskohtaisesti tavoitteita | 3.2.2022

Valtio-faktat

Sopimus | Valtion yleinen virka- ja työehtosopimus

Neuvottelijat | neuvottelupäällikkö Markku Kojo (JUKO) ja JUKOn valtion neuvottelukunnan puheenjohtaja Jonne Rinne (SPJL)

Pääsopijat | JUKO, Ammattiliitto Pro, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ja Valtion työmarkkinalaitos

Valtion yleinen virka- ja työehtosopimus koskee noin 78 000:ta palkansaajaa.