Valtion sopimusneuvottelut jatkuivat maanantaina

30.3.2020 17:46

"Yhteiskunnalle kriittisissä toiminnoissa valtiolla työskenteleville on tärkeää saada aikaan vastuullinen sopimus nopeasti. Emme kuitenkaan tavoittele ratkaisua hinnalla millä tahansa", JUKOn neuvottelupäällikkö Markku Nieminen. Neuvottelut jatkuvat tiistaina.

Valtion virka- ja työehtosopimusneuvottelut jatkuivat maanantaina 30. maaliskuuta.

JUKOn neuvottelupäällikkö Markku Nieminen kertoo, että valtion pöydässä on neuvoteltu myös viikonloppuna ja että tavoitteena on edelleen nopea sopimusratkaisu.

- Yhteiskunnalle kriittisissä toiminnoissa valtiolla työskenteleville on tärkeää saada aikaan vastuullinen sopimusratkaisu nopeasti. Emme kuitenkaan tavoittele ratkaisua hinnalla millä tahansa.

Neuvottelut jatkuvat huomenna tiistaina 31. maaliskuuta.

Kaikki JUKOn virka- ja työehtosopimukset päättyvät 31. maaliskuuta, jonka jälkeen siirrytään sopimuksettomaan tilaan. Sopimuksettomana aikana voimassa ovat vanhat työehdot.

JUKOn valtiosektorilla neuvottelevat JUKOn neuvottelupäällikkö Markku Nieminen ja valtion neuvottelukunnan puheenjohtaja Jonne Rinne (SPJL).

JUKO neuvottelee

JUKO edustaa työehtosopimuksillaan noin 200 000:ta korkeakoulutettua. Sovimme työsuhteiden ehdoista kunnissa, valtiolla, yliopistoissa, kirkossa ja Avainta-aloilla. Sovimme työehtosopimukset myös Kansallisgalleriassa ja Työterveyslaitoksella. Toistaiseksi neuvottelutulos on saavutettu Kansallisgallerialle. Viime viikon perjantaina JUKOn hallitus hyväksyi yliopistojen uuden työehtosopimuksen.

Kerromme neuvottelujen etenemisestä neuvottelutiedotteessa. Seuraa myös www.juko.fi, JUKO-Facebookia ja Twitteriä @JUKOry aihetunnisteilla #neuvotellen2020 #sopien2020.