Valtiotyönantajan esitys kaukana järjestöjen tavoitteista

20.3.2020 16:40

"Järjestöt haluavat yleisen linjan mukaisen palkkaratkaisun ja poistaa kiky-työajanpidennyksen", neuvottelupäällikkö Markku Nieminen.

Valtion neuvottelut jatkuivat tänään 20. maaliskuuta. Valtiotyönantaja antoi oman esityksensä sopimusratkaisuksi.

– Työnantajan esityksen sisältö on varsin kaukana siitä, mitä järjestöt tavoittelevat. Palkansaajajärjestöt haluavat yleisen linjan mukaisen palkkaratkaisun ja kiky-työajanpidennyksen poiston, korostaa neuvottelupäällikkö Markku Nieminen.

Järjestöt toivovat nopeaa sopimusta yhteiskunnallisesti vaikeassa tilanteessa, jossa henkilöstö on jo kovilla.

Tapaamisessa keskusteltiin sopimuksen elementeistä, mutta todettiin, että edellytyksiä neuvottelutuloksen saamiseksi viikonlopun aikana ei ole.

Neuvottelut jatkuvat tiistaina 24. maaliskuuta.

JUKOn valtiosektorilla neuvottelevat JUKOn neuvottelupäällikkö Markku Nieminen ja valtion neuvottelukunnan puheenjohtaja Jonne Rinne (SPJL).

Kaikki JUKOn virka- ja työehtosopimukset päättyvät 31. maaliskuuta.

Akavalainen, Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO edustaa työehtosopimuksillaan noin 200 000:ta korkeakoulutettua. Sovimme työsuhteiden ehdoista kunnissa, valtiolla, yliopistoissa, kirkossa ja AVAINTA-aloilla. Sovimme työehtosopimukset myös Kansallisgalleriassa ja Työterveyslaitoksella.

Valtion sopimusneuvotteluihin osallistuvat JUKO, Ammattiliitto Pro, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ja Valtion työmarkkinalaitos.

Tiedotamme neuvotteluista neuvottelutiedotteella. Seuraa lisäksi www.juko.fi, JUKO-Facebookia ja Twitteriä @JUKOry aihetunnisteilla #neuvotellen2020 #sopien2020.

Lue myös

Valtion neuvotteluissa palkansaajien tavoitteena nopea ratkaisu