Vilkasta keskustelua kirkon palkoista – neuvottelutahti kiihtyy

16.2.2022 13:51

"Kävimme vilkasta keskustelua kirkon palkkojen jälkeenjääneisyydestä verrattuna muiden sektoreiden palkkoihin", JUKOn neuvottelupäällikkö Anne Mikkola kertoo.

Kirkon pääryhmä kokoontui 16. helmikuuta.

Osapuolet pureutuivat Kirkon työmarkkinalaitoksen esitykseen niin sanotun työehtodirektiivin toteuttamiseksi. Työnantajan esitys pohjautui hyvin pitkälle kunnallista viranhaltijaa koskeviin hallituksen esityksen pykäliin.

– Järjestöt eivät olleet valmiita hyväksymään työnantajan esitystä sellaisenaan ja toivat esille omia näkemyksiään. Asian käsittelyä jatketaan seuraavilla neuvottelukerroilla, kuvaa JUKOn neuvottelupäällikkö Anne Mikkola.

Myös palkat olivat esillä.

– Kävimme vilkasta keskustelua kirkon palkkojen jälkeenjääneisyydestä verrattuna muiden sektoreiden palkkoihin, Mikkola painottaa.

Neuvottelutahti kiihtyy, ja pääryhmä kokoontuu ensi viikolla päivittäin. Osa neuvotteluista on tarkoitus toteuttaa lähineuvotteluina ja osa etäneuvotteluina.

Seuraavan kerran neuvottelijat kokoontuvat maanantaina 21. helmikuuta, jolloin esillä ovat muun muassa perhevapaa-asiat.

Kerromme sopimusneuvotteluista kotisivullamme. Seuraa meitä ja keskustelua myös Facebookissa ja Twitterissä @JUKOry aihetunnisteilla #neuvotellen2022 #kirkko. Opiskelijoille ja nuorille erityisesti suunnattu neuvottelusisältö Instagramissa @juko_ry.

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO edustaa virka- ja työehtosopimuksillaan 200 000:ta akavalaista. JUKO sopii työsuhteiden ehdoista kunnissa, valtiolla, yliopistoissa, kirkossa ja Avainta-aloilla sekä Kansallisgalleriassa ja Työterveyslaitoksella.

Kirkko-faktat

Sopimus | Kirkon yleinen virka- ja työehtosopimus

Neuvottelijat | neuvottelupäällikkö Anne Mikkola (JUKO) ja JUKOn kirkon neuvottelukunnan puheenjohtaja Jussi Junni (AKI-liitot)

Pääsopijat | JUKO, Kirkon alan unioni (JHL, Jyty), Kirkon alat ja Kirkon työmarkkinalaitos

Kirkon yleinen virka- ja työehtosopimus koskee noin 20 000:ta palkansaajaa.

Edellinen tiedote | Kirkon neuvottelupöydässä esillä työnantajan tavoitteet