Kirkon neuvottelupöydässä esillä työnantajan tavoitteet

8.2.2022 13:02

Tällä kertaa Kirkon työmarkkinalaitos avasi tarkemmin työnantajapuolen tekstitavoitteita, joita järjestöt kommentoivat.

Kirkon pääryhmä kokoontui 8. helmikuuta edelleen etänä.

Tällä kertaa Kirkon työmarkkinalaitos avasi tarkemmin työnantajapuolen tekstitavoitteita, joita järjestöt kommentoivat. Pääsopijajärjestöjen tavoitteet on vastaavaan tapaan käsitelty jo aiemmilla neuvottelukerroilla.

JUKOn neuvottelupäällikkö Anne Mikkola kertoo, että työnantajan tavoitelistalla mukana olleet täysin tekniset korjausesitykset (esimerkiksi viittaus väärään pykälään) kuitattiin selviksi, mutta varsinaisesti neuvotteluissa ei edetty.

Palkankorotuksista tai sopimuskauden pituudesta osapuolet kävivät vain hyvin yleisluontoista keskustelua.

Neuvottelut jatkuvat keskiviikkona 16. helmikuuta.

Kerromme sopimusneuvotteluista kotisivullamme www.juko.fi. Seuraa meitä ja keskustelua myös Facebookissa ja Twitterissä @JUKOry aihetunnisteilla #neuvotellen2022 #kirkko. Opiskelijoille ja nuorille erityisesti suunnattu neuvottelusisältö Instagramissa @juko_ry.

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO edustaa virka- ja työehtosopimuksillaan 200 000:ta akavalaista. JUKO sopii työsuhteiden ehdoista kunnissa, valtiolla, yliopistoissa, kirkossa ja Avainta-aloilla sekä Kansallisgalleriassa ja Työterveyslaitoksella.

Kirkon sopimusneuvotteluissa avattiin yhteisiä tavoitteita | 1.2.2022

Kirkko-faktat

Sopimus | Kirkon yleinen virka- ja työehtosopimus

Neuvottelijat | neuvottelupäällikkö Anne Mikkola (JUKO) ja JUKOn kirkon neuvottelukunnan puheenjohtaja Jussi Junni (AKI-liitot)

Pääsopijat | JUKO, Kirkon alan unioni (JHL, Jyty), Kirkon alat ja Kirkon työmarkkinalaitos

Kirkon yleinen virka- ja työehtosopimus koskee noin 20 000:ta palkansaajaa.