JUKO: Eri palkansaajaryhmiä ei pidä asettaa koronan takia vastakkain

13.3.2020 15:00

Kunta-alan noin 421 000 palkansaajasta lähes joka kolmas on jonkin akavalaisen liiton jäsen. "Kunnissa työskentelee useita avainryhmiä ja siksi on tärkeää, ettei palkansaajia aseteta tässä tilanteessa vastakkain eikä koronaviruksella tehdä työmarkkinapolitiikkaa", toiminnanjohtaja Maria Löfgren.

JUKOn toiminnanjohtaja Maria Löfgren painottaa, että eri palkansaajaryhmiä ei pidä asettaa työmarkkinaneuvotteluissa koronan takia vastakkain.

- Kunnissa työskentelee useita avainryhmiä ja siksi on tärkeää, ettei palkansaajia aseteta tässä tilanteessa vastakkain eikä koronaviruksella tehdä työmarkkinapolitiikkaa. Sen sijaan kannattaisi pyrkiä nopeaan neuvotteluratkaisuun.

Löfgren kommentoi STTK:laisten hoitajajärjestöjen julkisuudessa tänään tekemää ehdotusta asettaa sote-sektorin työehdoista sopiminen koronan takia etusijalle toteamalla, että ”koko sotesektori joutuu nyt koville, mutta niin joutuvat myös muut kuntapalvelujen työntekijät”.

Kunta-alan noin 421 000 palkansaajasta lähes joka kolmas on jonkin akavalaisen liiton jäsen. Kuntasektorilla JUKO neuvottelee neljä sopimusta: kuntien yleisen sopimuksen sekä opettajien, lääkärien ja tekniikan sopimuksen.

Neuvottelujärjestöistä ainoastaan JUKO sopii työsuhteiden ehdoista kaikilla julkisaloilla eli kunnissa, valtiolla, yliopistoissa, kirkossa sekä Avainta-aloilla. Sovimme myös Työterveyslaitoksen ja kansallisgallerian työehdoista. Kaikki JUKOn virka- ja työehtosopimukset päättyvät 31. maaliskuuta.

Lisää aiheesta Helsingin Sanomat 13.3.2020