Avainta-alojen neuvottelut jatkuivat keskiviikkona

18.3.2020 12:09

Palkansaajat ehdottavat työryhmää tarkastelemaan palkkausjärjestelmää. ”Mahdollisista palkankorotustavoiteista ei vielä keskusteltu”, JUKOn Minna Holm.

Avaintes-neuvottelut jatkuivat keskiviikkona 18. maaliskuuta.

- Aloitimme myös tänään lyhyellä koronavirus-katsauksella. Avainta on täydentänyt ohjeistustaan työnantajille, ja tilanteen kehittyessä tulkintoja täsmennetään aina tarvittaessa, JUKOn neuvottelupäällikkö Minna Holm kertoo.

Työsopimuksen palkkausluvun osalta neuvottelijat totesivat tarpeen tehdä muutamia teknisiä muutoksia, kuten viitauksen henkilötietolakiin.

Keskustelua käytiin myös palkkausjärjestelmän kehittämisestä ja palkansaajat ehdottivat työryhmän perustamista tarkastelemaan palkkausjärjestelmää.

- Mahdollisista palkankorotustavoiteista ei vielä keskusteltu, Holm kertoo.

Neuvottelut jatkuvat perjantaina 20. maaliskuuta.

JUKOa Avainta-alojen neuvotteluissa edustaa neuvottelupäällikkö Minna Holm. Opetusalan ammattijärjestö OAJ ja Tekniikka ja Terveys KTN (ml. Insinööriliitto) toimivat Avaintes-neuvotteluissa itsenäisinä allekirjoittajajärjestöinä. OAJ:n neuvottelija on Kristiina Johansson ja KTN:n Tomas Wass.

JUKO neuvottelee

Akavalainen JUKO edustaa neuvotteluissa sinua ja ammattiliittoasi ja neuvottelee työpaikallasi käytössä olevat työehtosopimukset.

JUKO edustaa työehtosopimuksillaan noin 200 000:ta korkeakoulutettua. Sovimme työsuhteiden ehdoista kunnissa, valtiolla, yliopistoissa, kirkossa ja Avainta-aloilla. Sovimme työehtosopimukset myös Kansallisgalleriassa ja Työterveyslaitoksella.

Kaikki JUKOn virka- ja työehtosopimukset päättyvät 31. maaliskuuta.

Kerromme neuvottelujen etenemisestä neuvottelutiedotteella. Seuraa lisäksi www.juko.fi, JUKO-Facebookia ja Twitteriä @JUKOry aihetunnisteilla #neuvotellen2020 #sopien2020.

Lue edellinen Avainta-neuvottelutiedote

Avainta-pöydässä puhuttiin luottamusmiehen oikeudesta tietoon