Avaintes-neuvotteluissa haetaan tulosta tällä viikolla

11.5.2020 11:59

"Neuvottelut jatkuvat huolimatta kunta-alalla vapunaattona kaatuneesta sovitteluratkaisusta", JUKOn neuvottelupäällikkö Minna Holm.

Neuvottelut Avainta-alan työehtosopimuksista jatkuivat maanantaina 11. toukokuuta.

JUKOn neuvottelupäällikkö Minna Holm kertoo, että neuvottelut jatkuvat huolimatta kunta-alalla vapunaattona kaatuneesta sovitteluratkaisusta.

- Osapuolet ovat asettaneet tavoitteen, että tulokseen voitaisiin päästä tämän viikon perjantaina.

Avainta-neuvotteluja on käyty tammikuun loppupuolelta lähtien. Seuraavan kerran neuvottelijat tapaavat ylihuomenna 13. toukokuuta.

JUKOa neuvotteluissa edustaa neuvottelupäällikkö Minna Holm. Opetusalan ammattijärjestö OAJ ja Tekniikka ja Terveys KTN (ml. Insinööriliitto) toimivat itsenäisinä allekirjoittajajärjestöinä. OAJ:n neuvottelija on Kristiina Johansson ja KTN:n Tomas Wass.

Palkansaajien tavoitteista neuvottelevat Avainta-pöydässä myös JHL ja Jyty. Työnantajia edustaa yksityisen alan Avaintyönantajat AVAINTA.


JUKO neuvottelee

JUKO edustaa työehtosopimuksillaan noin 200 000:ta korkeakoulutettua. Sovimme työsuhteiden ehdoista kunnissa, valtiolla, yliopistoissa, kirkossa ja Avainta-aloilla. Sovimme työehtosopimukset myös Kansallisgalleriassa ja Työterveyslaitoksella.

Toistaiseksi sopimukset on saatu yliopistoille, valtiolle ja Kansallisgalleriaan. Neuvottelut jatkuvat Avainta-aloilla ja Työterveyslaitoksella.

Kunta-alan vapaaehtoisessa työehtoneuvottelujen sovittelussa Tehy ja Super hylkäsivät ratkaisuehdotuksen vapunaattona. JUKO ja muut työmarkkinaosapuolet olivat valmiita hyväksymään ratkaisun.

Kirkon sopimusneuvottelujen sovittelu jatkuu.

Kerromme neuvottelujen etenemisestä neuvottelutiedotteessa. Seuraa myös www.juko.fi, JUKO-Facebookia ja Twitteriä @JUKOry aihetunnisteilla #neuvotellen2020 #sopien2020.