Avaintes-pöydässä keskusteltiin maanantaina matka-ajasta ja koulutuksesta

9.3.2020 14:18

Palkansaajat esittävät, että matkustusaika korvataan joko rahana tai vapaana.

Avaintes-neuvottelut jatkuivat maanantaina 9. maaliskuuta.

- Käsittelimme edelleen työaikalukua sekä tarkemmin tavoitettamme matkustusajasta ja koulutukseen käytettävästä ajasta, kertoo JUKOn neuvottelupäällikkö Minna Holm.

Palkansaajat ovat yhdessä esittäneet tavoitteeksi, että matkustusaika korvattaisiin joko rahana tai vapaana.

- Keskustelu matkustusajan korvaamisesta jatkuu. Työaikaluvun tekninen stilisointi sen sijaan alkaa olla valmis. Sen sisältötavoitteista jatkamme keskustelua seuraavalla neuvottelukerralla.

Koulutuksen osalta palkansaajat esittävät nykyisen työehtosopimuskirjauksen yksinkertaistamista. Tavoitteena on, että työajaksi luetaan aina koulutus, johon osallistumisesta määrää työnantaja.

Maanantaina keskusteltiin myös luottamusmiehen aseman parantamisesta, kuten ajankäytön ja tiedonsaannin vahvistamisesta.

Neuvottelut jatkuvat 11. maaliskuuta.

JUKO neuvottelee

Akavalainen JUKO edustaa neuvotteluissa sinua ja ammattiliittoasi ja neuvottelee työpaikallasi käytössä olevat työehtosopimukset.

JUKO edustaa työehtosopimuksillaan noin 200 000:ta korkeakoulutettua. Sovimme työsuhteiden ehdoista kunnissa, valtiolla, yliopistoissa, kirkossa ja Avainta-aloilla. Sovimme työehtosopimukset myös Kansallisgalleriassa ja Työterveyslaitoksella.

Kaikki JUKOn virka- ja työehtosopimukset päättyvät 31. maaliskuuta.

Kerromme neuvottelujen etenemisestä neuvottelutiedotteella. Seuraa lisäksi JUKO-Facebookia ja Twitteriä @JUKOry aihetunnisteilla #neuvotellen2020 #sopien2020.

Lue myös edellinen Avainta-neuvottelutiedote Avainta-neuvottelut jatkuivat tiistaina – tavoitteita ei avattu vielä