Hyvinvointialue | Kanta-Hämeen hyvinvointialue aloittamassa noin tuhannen henkilön yt-neuvottelut

13.3.2024 14:41

JUKOn va. toiminnanjohtaja Jouni Vattulainen painottaa, että yt-tilanteissa järjestöt muistuttavat aina aidon neuvottelun merkityksestä. Syykin on selvä, henkilöstö tuntee työnsä ja sen reunaehdot.

Kanta-Hämeen hyvinvointialueella on edessä hallinto-, johto- ja tukipalveluhenkilöstön yt-neuvottelut.

Neuvotteluilla hyvinvointialue tavoittelee enintään 120 henkilötyövuoden vähennystä ja noin kuuden miljoonan euron säästöä. Vuosina 2024–2026 sen pitäisi säästää vähintään 130 miljoonaa euroa, kun samaan aikaan myös Hämeessä kamppaillaan työvoimapulan kanssa.

Jukolainen pääluottamusmies Maria Huuhtanen kertoo Ylen haastattelussa (12.3.), että tieto yt-neuvotteluista tuli henkilöstölle shokkina.

Koska työtä on jo nyt paljon, työntekijöitä on liian vähän ja uudessa hyvinvointialueorganisaatiossa työnkuvat ovat olleet osin epäselviä, Huuhtanen on huolissaan henkilöstön jaksamisesta.

JUKOn jäsenliittojen jäseniä Kanta-Hämeen hyvinvointialueella on noin 1 200, joista viitisen sataa lääkäreitä. Huuhtanen arvioi, että yt-neuvottelujen piiriin JUKO-liittojen jäsenistä päätyisi noin sata.

Hyvinvointialueen tavoitteena on saada neuvottelut päätökseen toukokuun puoliväliin mennessä. Henkilöstöjärjestöt uumoilevat yt-neuvotteluista vaikeita.

JUKOn va. toiminnanjohtaja Jouni Vattulainen painottaa, että yt-tilanteissa järjestöt muistuttavat aina aidon neuvottelun merkityksestä. Syykin on selvä, henkilöstö tuntee työnsä ja sen reunaehdot. Sillä on perustavaa tietoa ja näkemys keinoista, joilla iskuja voidaan välttää tai vähintäänkin lieventää.

Kanta-Hämeen hyvinvointialue työllistää toistaiseksi vajaat 7 000 ihmistä.

Jaana Pohja | JUKO

Mikä JUKO?

  • Edustamme julkisalojen työmarkkinaneuvotteluissa 35:tä akavalaista ammattiliittoa, joilla on yhteensä 200 000 jäsentä.
  • Sovimme virka- ja työsuhteiden ehdoista kunnissa, hyvinvointialueilla, valtiolla, yliopistoissa, evankelis–luterilaisessa kirkossa sekä Avainta-aloilla, Kansallisgalleriassa ja Työterveyslaitoksella.
  • Työpaikoilla 3 500 luottamusmiestämme edustaa kaikkien JUKO-liittojen jäseniä.
  • Julkisalan asiantuntija ja esihenkilö: löydä akavalainen/jukolainen liittosi!