JUKO päätti ylityö- ja vuoronvaihtokiellosta

16.5.2019 15:12

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO on päättänyt ylityö- ja vuoronvaihtokiellosta, joka koskee sen koko jäsenistöä kunta-alalla lukuun ottamatta viranhaltijoita. Ylityö- ja vuoronvaihtokielto alkaa tiistaina 6.2. klo 7.00.

JUKO päätti samalla, että se voi jättää lakkovaroituksen kunta-alalle, jos tilanne sitä edellyttää.

- Vauhditamme näin eilen keskeytyneitä kunta-alan neuvotteluja. Tavoitteenamme on yhä neuvottelutulos. JUKO on valmis palaamaan välittömästi neuvottelupöytään, jos kuntatyönantaja kutsun esittää, puheenjohtaja Olli Luukkainen tähdentää.

-Päätökset tehtiin nyt kunta-alan neuvottelujen vauhdittamiseksi. Kaikki JUKOn sopimusalat ovat auki, ja olemme valmiit järjestötoimiin myös muilla sopimusaloilla, Luukkainen muistuttaa.

KT Kuntatyönantajat keskeytti kunta-alan neuvottelut eilen lomarahaleikkauksen kompensointiin liittyvien näkemyserojen takia.

- JUKO ei hae ylimääräistä palkankorotusta, vaan lomarahaleikkauksen kompensaatio olisi oma pakettinsa, joka koskisi epäreilun kiky-leikkauksen kahta jäljellä olevaa vuotta. Kuntien ja koko maan taloudellinen tilanne on täysin toinen kuin Kiky-sopimusta tehtäessä. Tuntuvasti voimistunut talouskasvu kohentaa myös kuntien ja muiden julkisen sektorin työnantajien palkanmaksukykyä, Luukkainen huomauttaa.

 

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO neuvottelee yli 200 000 työntekijän palvelussuhteen ehdoista kunnan, valtion, yliopiston ja kirkon sopimusaloilla. JUKO on osapuolena sopimuksissa, jotka koskevat kaikkia yli 600 000 suomalaista palkansaajaa.

 

lisätiedot:

puheenjohtaja Olli Luukkainen, puh. 0500 652 872

toiminnanjohtaja Maria Löfgren, puh. 040 568 2798