Kirkon työehtoneuvottelujen sovittelu jatkuu tänään

26.5.2020 09:16

Lähes 20 000 kirkon työntekijän palkoista ja työehdoista on neuvotelu tammikuun puolivälistä lähtien. Vapaaehtoiseen sovitteluun neuvottelut siirtyivät huhtikuun alussa.

Kirkon työehtokiistan sovittelu jatkuu valtakunnansovittelija Vuokko Piekkalan johdolla tänään aamupäivällä. Edellisen kerran osapuolet tapasivat yli kaksi viikkoa sitten.

Kirkon sopimusneuvotteluihin ja sovitteluun osallistuvat neuvottelujärjestöt JUKO, Kirkon alat, Kirkon alan unioni (JHL ja Jyty) ja Kirkon työmarkkinalaitos. JUKOa edustavat neuvottelupäällikkö Anne Kaitainen ja kirkon neuvottelukunnan puheenjohtaja Jussi Junni (Kirkon akateemiset, AKI).

Kirkon virka- ja työehtosopimuksesta on neuvoteltu tammikuun puolivälistä lähtien. Vapaaehtoiseen sovitteluun neuvottelut siirtyivät huhtikuun alussa. Sopimusten piirissä noin 20 000 palkansaajaa.

Sopimuksen voimassaolo päättyi maaliskuun lopussa, jonka jälkeen ala siirtyi sopimuksettomaan tilaan. Sopimuksettomana aikana voimassa ovat vanhat virka- ja työehdot, kunnes uudet sopimukset on sovittu.

JUKO neuvottelee

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO edustaa työehtosopimuksillaan 200 000:ta akavalaista. JUKO sopii työsuhteiden ehdoista kunnissa, valtiolla, yliopistoissa, kirkossa, Avainta-aloilla sekä Kansallisgalleriassa ja Työterveyslaitoksella.

Toistaiseksi sopimukset on hyväksytty valtiolle, yliopistoille ja Kansallisgalleriaan. Työterveyslaitos saavutti neuvottelutuloksen 15. toukokuuta. Kunta-alalla neuvottelut jatkuvat.

Tiedotamme neuvotteluista neuvottelutiedotteella. Seuraa lisäksi www.juko.fi, JUKO-Facebookia ja Twitteriä @JUKOry aihetunnisteilla #neuvotellen2020 #sopien2020.

Lue myös Kirkon sovittelu jatkui torstaina – ”Varsinaista lähentymistä ei vielä tapahtunut” (25.5.)