Neuvotteluissa alkoi loppurutistus

16.5.2019 15:12

Kunta-alan pääryhmässä 29.1. keskusteltiin palkkaohjelmasta. Alkavalla sopimuskaudella olisi tarkoitus vertailla kunta-alan palkkoja, työvoimakuluja ja palvelussuhteen ehtoja yksityissektoriin.

Kunta-alan pääryhmässä 29.1. keskusteltiin palkkaohjelmasta. Alkavalla sopimuskaudella olisi tarkoitus vertailla kunta-alan palkkoja, työvoimakuluja ja palvelussuhteen ehtoja yksityissektoriin. Lisäksi KT haluaisi selvittää kuntatalouden näkymiä. Työnantaja puhuu palkkaohjelmasta palkka- ja työvoimakustannusselvityksenä.

 

Sopimuskauden pituus on yhä auki. Kuntatyönantajat esittää reilun kahden vuoden sopimusta. Työnantaja pitää tärkeänä, että valtiolla olisi sama sopimuskausi. Myös JUKOlle on tärkeää , että sen sopimukset eri sektoreilla ovat samanpituisia myös vastaisuudessa.

 

Kuntatyöantajien työmarkkinajohtaja Markku Jalonen kutsui puheenjohtajat koolle vielä täksi illaksi.

 

JUKOn puheenjohtajan Olli Luukkaisen mukaan neuvottelupöydässä ovat nyt esillä kaikki ne elementit, joista sopimukset syntyvät. Työnantaja ei ole vielä jättänyt esitystä palkankorotuksista.

 

KVTES-ryhmä valmistelee seuraavan sopimuskauden tekstikysymyksiä ja mahdollisia työryhmiä. Niissä käsitellään mm. palkkausjärjestelmää, sairauslomamääräyksiä ja etätyötä. Muita aiheita ovat luottamusmiesten ja työsuojeluvaltuutettujen asema. Lisäksi selvitetään, voisiko lomarahan vaihtaa vapaaksi paikallisella sopimuksella.

 

lisätiedot: toiminnanjohtaja Maria Löfgren, puh. 040 568 2798