Valtion neuvotteluissa edettiin

26.3.2020 15:45

"Järjestöillä on edelleen pyrkimys nopeaan sopimusratkaisuun, mutta ei tietenkään hinnalla millä hyvänsä", JUKOn neuvottelupäällikkö Markku Nieminen. 

Valtion virka- ja työehtosopimusneuvottelut jatkuivat torstaina 26. maaliskuuta rakentavassa hengessä.

– Tänään päästiin keskustelemaan myös palkankorotuksista ja niiden ajankohdista, kertoo neuvottelupäällikkö Markku Nieminen.

Myös tekstikysymyksissä edettiin, ja puolin ja toisin esiteltiin vaihtoehtoisia malleja. Kokonaisuus alkaa hiljalleen hahmottua.

– Järjestöillä on edelleen pyrkimys nopeaan sopimusratkaisuun, mutta ei tietenkään hinnalla millä hyvänsä, korostaa Nieminen.

Neuvottelut jatkuvat huomenna perjantaina 27. maaliskuuta.

JUKOn valtiosektorilla neuvottelevat JUKOn neuvottelupäällikkö Markku Nieminen ja valtion neuvottelukunnan puheenjohtaja Jonne Rinne (SPJL).

Kaikki JUKOn virka- ja työehtosopimukset päättyvät 31. maaliskuuta.

Akavalainen, Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO edustaa neuvotteluissa sinua ja ammattiliittoasi ja neuvottelee työpaikallasi käytössä olevat työehtosopimukset.

JUKO edustaa työehtosopimuksillaan noin 200 000:ta korkeakoulutettua. Sovimme työsuhteiden ehdoista kunnissa, valtiolla, yliopistoissa, kirkossa ja AVAINTA-aloilla. Sovimme työehtosopimukset myös Kansallisgalleriassa ja Työterveyslaitoksella.

Valtion sopimusneuvotteluihin osallistuvat JUKO, Ammattiliitto Pro, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ja Valtion työmarkkinalaitos.

Tiedotamme neuvotteluista neuvottelutiedotteella. Seuraa lisäksi www.juko.fi, JUKO-Facebookia ja Twitteriä @JUKOry aihetunnisteilla #neuvotellen2020 #sopien2020.

Lue myös:

Valtion neuvotteluissa palkansaajien tavoitteena nopea ratkaisu