Valtion palkansaajille neuvottelutulos

31.3.2020 18:43

Neuvottelutulos koskee 72 000:ta valtion virkamiestä. Heistä noin 42 000 kuuluu JUKO-liittoihin. Seuraavaksi tuloksen käsittelevät järjestöjen hallinnot. Sisällöstä kerrotaan, kun kaikkien osapuolten hallinnot ovat hyväksyneet sen.

Valtion virka- ja työehtosopimusneuvotteluissa saavutettiin yleisen linjan mukainen neuvottelutulos tiistaina alkuillasta.

Neuvottelutulos menee seuraavaksi järjestöjen hallintojen käsittelyyn. Sopimuksen sisällöstä kerrotaan, kun kaikkien osapuolten hallinnot ovat hyväksyneet sen. Valtion sopimusneuvotteluihin osallistuvat JUKO, Pro, JHL ja Valtion työmarkkinalaitos.

Neuvottelutulos koskee 72 000:ta valtion virkamiestä. Heistä noin 42 000 kuuluu JUKO-liittoihin.

Kaikki JUKOn virka- ja työehtosopimukset päättyvät tänään 31. maaliskuuta. Sopimuksettomassa tilassa noudatetaan vanhoja työehtoja, kunnes uudet sopimukset on hyväksytty.

JUKO sopii 200 000 akavalaisen korkeakoulutetun virka- ja työehdoista valtiolla, kunnissa, yliopistoissa, kirkossa ja Avainta-aloilla. JUKO sopii työehdoista myös Kansallisgalleriassa ja Työterveyslaitoksella.

Toistaiseksi neuvottelutulokset on saatu yliopistoille ja Kansallisgallerialle. Yliopistojen uuden työehtosopimuksen työmarkkinajärjestöjen hallinnot vahvistivat viime viikon perjantaina.
Neuvottelut jatkuvat kirkossa, Avainta-aloilla ja Työterveyslaitoksella. Kunta-alan sopimusneuvottelut siirtyvät seuraavaksi sovitteluun.
@JUKOry twiittaa neuvotteluista aihetunnisteella #neuvotellen2020 #sopien2020.