Valtio | Valtiovarainministeriö katkaisi yllättäen 78 000 työntekijän palkkaneuvottelut – palkansaajajärjestöt pakotettuja irtisanomaan keväällä solmitut sopimukset

11.1.2023 19:32

"Ilmoitusta uudesta neuvotteluajankohdasta ei ole annettu. Tässä tilanteessa olemme pakotettuja irtisanomaan valtion viime keväänä solmitun kaksivuotisen sopimuksen päättymään helmikuun loppuun", JUKOn va. toiminnanjohtaja ja valtiosektorin neuvottelupäällikkö Markku Kojo painottaa.

Valtiovarainministeriön (VM) alainen Valtion työmarkkinalaitos on katkaissut yllättäen neuvottelut noin 78 000 valtion työntekijän tämän vuoden palkankororuksista.

Neuvotteluosapuolten JUKOn, Ammattiliitto Pron, Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n ja Valtion työmarkkinalaitoksen oli määrä neuvotella huomenna torstaina.

– Ilmoitusta uudesta neuvotteluajankohdasta ei ole annettu. Tässä tilanteessa olemme pakotettuja irtisanomaan valtion viime keväänä solmitun kaksivuotisen sopimuksen päättymään helmikuun loppuun, JUKOn va. toiminnanjohtaja ja valtiosektorin neuvottelupäällikkö Markku Kojo painottaa.

Neuvottelut kuluvan vuoden palkoista alkoivat 12. joulukuuta.

Valtion palkkaratkaisusta ei syntynyt neuvottelutulosta vielä keskiviikkona 21.12.2022 kello 20.45

Seuraa meitä ja keskustelua myös Facebookissa ja Twitterissä @JUKOry. #neuvotellen2022 #neuvotellen2023

Valtio faktat

Sopimus | Valtion yleinen virka- ja työehtosopimus

Neuvottelijat | neuvottelupäällikkö Markku Kojo (JUKO) ja JUKOn valtion neuvottelukunnan puheenjohtaja Jonne Rinne (SPJL)

Pääsopijat | JUKO, Ammattiliitto Pro, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ja Valtion työmarkkinalaitos

Mikä JUKO?

  • Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO edustaa virka- ja työehtosopimuksillaan 200 000:ta akavalaista.
  • Sovimme virka- ja työsuhteiden ehdoista kunnissa, hyvinvointialueilla, valtiolla, yliopistoissa, evankelis-luterilaisessa kirkossa sekä Avainta-aloilla, Kansallisgalleriassa ja Työterveyslaitoksella.
  • Olemme yhdistysten yhdistys: JUKOlla on 11 jäsenyhdistystä, joihin kuuluu 35 jäsenliittoa.