Yliopistosektorin neuvottelijat aloittavat sopimuskevään seminaarilla

23.1.2020 10:43

Neuvottelut yliopistojen työehtosopimuksista alkavat perjantaina 7. helmikuuta. Tänään torstaina palkansaajien ja työnantajien edustajat ottavat vauhtia neuvotteluihin seminaarissa Kirkkonummen Majvikissa.

Aloitusseminaarissa neuvottelijoille on luvassa katsaus yleiseen ja yliopistojen talouden tilaan. Lisäksi puhutaan siitä, miten maan hallitusohjelma huomioi yliopistojen kehittämisen.

Esillä ovat myös edellisessä työehtosopimuksessa sovittujen työryhmien lopputulokset.

- Samalla keskustelemme helmikuussa alkavien neuvottelujen periaatteista ja toteamme neuvottelukokoonpanot, JUKOn neuvottelupäällikkö Katja Aho kertoo.

JUKOn yliopistosektorin neuvottelijat: neuvottelupäällikkö Katja Aho (JUKO), toiminnanjohtaja Tarja Niemelä (Professoriliitto), yliopistoasiamies Hanna Tanskanen (OAJ), neuvottelupäällikkö Petri Toiviainen (Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut) ja edunvalvontajohtaja Mia Weckman (Tieteentekijöiden liitto).

Yliopistojen henkilöstöä työehtosopimusneuvotteluissa edustavat akavalainen Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO, STTK:lainen Ammattiliitto PRO ja SAK:lainen Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL. Työnantajien neuvottelija on Sivistystyönantajat ry.

JUKO tiedottaa neuvottelujen etenemisestä neuvottelutiedotteilla. Neuvotteluja kannattaa seurata myös JUKOn verkkosivuilta www.juko.fi, JUKOn Facebookista ja Twitterissä @JUKOry #neuvotellen2020 #sopien2020.

Lue lisää